Wednesday, 2 October 2013

فریب کاری‌ای به نام «جهاد سکس» یا «جهاد النکاح» در سوریه

 تصویری از یک فیلم که مدعی است زنان تونسی جهادگرا را به تصویر کشیده است و در شبکه ای خبری نزدیک به دولت سوریه پخش شده است، این تصویر در واقع متعلق به زنان شبه نظامی چچنی و متعلق به سال ۲۰۱۰ است. طی هفته ها و حتی ماه های گذشته، رسانه های مختلفی به موضوعی بسیار حساس پرداخته اند و گزارش هایی از آنچه «جهاد سکس» یا «جهاد النکاح» مینامند، منتشر کرده و مدعی شده اند زنان مسلمان از کشورهای مختلف به خصوص تونس به سوریه میروند تا با جهادگرایان مخالف بشار اسد ازدواج موقت و حتی چند ساعته داشته باشند و مایه آرامش این جهادگرایان شوند.
حتی در ایران نیز آیت الله قزوینی یکی از روحانیون به نام شیعه، چنین اتهامی را به زنان سنی استان سیستان و بلوچستان زد که واکنش تند شخصیت های به نام جامعه سنی ایران را به دنبال داشت.
اما این گزارش رسانه ای جذاب آیا واقعیت هم دارد و آیا مدرکی در این زمینه وجود دارد؟
اولین اشاره به «جهاد النکاح» یا همان جهاد سکس به ماه دسامبر سال ۲۰۱۲ برمیگردد. در یک تصویر دیده میشود که شیح محمد العریفی، یکی از شیوخ سلفی معروف عربستان که به شدت در میان جهادگرایان سوریه با نفوذ و مورد احترام است، در حساب توییتر خود به این موضوع اشاره کرده.
 تصویری از توییت مورد ادعا که به جهاد سکس در آن اشاره شده است
این توییت میگوید:« زنان مسلمانی که بالای ۱۴ سال سن دارند، مجازند تا با جهادگرایان در سوریه برای ساعاتی ازدواج کنند و سپس با جهادگرای دیگری ازدواج کنند تا مایه افزایش روحیه مبارزان باشد، درهای بهشت به روی آنها باز شود.
چنین پیامی از سوی شخصیتی همچون العریفی به مثابه یک فتوای مذهبی به شمار میرود، اما یک جای کار درست از آب درنمی آید: این توییت دارای ۲۰۰ کاراکتر است در حالی که در یک توییت بیش از ۱۴۰ کاراکتر نمیتوان به کار برد.
با این وجود، ماجرای جهاد سکس یا جهاد النکاح موضوعی بود که به شدت مورد توجه رسانه های مختلف  سوری و ایرانی قرار گرفت.
این شیخ سلفی این پست توییت را تکذیب و گفت هیچ گاه چنین پستی نه در صفحه فیسبوک و نه در صفحه توییتر او منتشر نشده است.
ویدئویی که شیخ العریفی، ادعای مطرح شده در توییت منتسب به خود را تکذیب میکند
اما این تکذیب نیز ماجرای جهاد سکس را از موضوعات داغ رسانه ها و شبکه های اجتماعی حذف نکرد.
از ماه ژانویه سال ۲۰۱۳ شبکه های تلویزیونی نزدیک به رژیم ایران به شدت به این موضوع پرداختند. آنها تصاویری از مبارزان زن چچنی که در سال ۲۰۱۰ در چچن فیلمبرداری شده بود را به عنوان زنان تونسی که به سوریه آمده اند تا به جهاد النکاح بپردازند جا زدند.
برخی از روزنامه نگاران تلاش کردند تا این شوخی فریب آمیز را زیرسوال ببرند. ملکه جابری که در شبکه المیادین به روزنامه نگاری مشغول بوده است میگوید به این علت که توسط مسوولان این شبکه تحت فشار بوده تا به ساختن این داستان کمک کند،استعفا دادند 
 بعد از ماه ها، داستان هایی که در مورد جهاد النکاح در رسانه ها متشر شد، به تازگی ویدئویی نیز از شهادت و معرفی زنانی که گفته میشود در جهاد النکاح شرکت داشته اند، در شبکه های خبری سوری و لبنانی منتشر شد. اما این سخنان وزیر کشور تونس بود که دوباره این موضوع را به شدت داغ کرد. لطفی بن جدو طی سخنرانی ای رسمی در بیستم سپتامبر، موضوع «جهاد النکاح» را پیش کشید، این وزیر که با حزب اسلامگرای النهضه در درگیری حزبی و سیاسی نیز قرار دارد، هیچ مدرکی برای ادعای خود مطرح نکرد.
از دیگر سو هیچ شاهد عینی قابل اتکایی در این زمینه نیز وجود ندارد.
آخرین گذارشی که در این زمینه منتشر شده است، در روز ۲۲ سپتامبر در شبکه سوری الخبریه منتشر شد. در این گزارش دختر سوری ای ۱۶ ساله مدعی است که او قربانی «جهاد النکاح» شده و پدرش او را به جبهه های جنگ جهادگرایان فرستاده است و در ادامه او با جزییات زیاد، اتفاقاتی که برای او افتاده است را روایت میکند، اما ادعاهایی که در این شبکه صورت میگیرد چندان قابل اعتماد نیستند چرا که این شبکه متعلق به رژیم سوریه است و روزانه گزارشهای فراوانی علیه شورشیان سوری از این شبکه منتشر میشود.