Sunday, 20 April 2014

بالا گرفتن اعتراض‌ها‌ به درگیری در بند ۳۵۰ اوین

در حالی که خانواده‌های زندانیان سیاسی با تجمع جلوی دادستانی به ضرب و شتم آنها اعتراض کرده‌اند، رئیس بند ۳۵۰ اوین مدعی شده که هیچ اتقاقی در آنجا نیفتاده است. وضعیت سلامتی زندانیان انتقالی به انفرادی همچنان نامعلوم است.



غلامحسین اسماعیلی رییس سازمان زندان‌های کل کشور اعلام کرده که بند ۳۵۰ اوین آرام است و اتفاقی در آن نیفتاده است. او منکر مضروب کردن زندانیان و حمله به آنها شده و اخبار موجود را دروغ خوانده است. اسماعیلی افزوده که خانواده‌ها دروغ می‌گویند: «مگر تا به حال کم دروغ گفته‌اند. این هم دروغی روی دروغ‌های دیگرشان...»
رئیس سازمان زندان‌های کل ایران این سخنان را در گفتگو با "تدبیر" بیان کرده و مصداق دروغگو بودن خانواده‌ها را نیز "ادعای تقلب آنها در انتخابات ۸۸" دانسته است.
اسماعیلی در پاسخ به این که چرا به خانواده‌ها ملاقات داده نمی‌شود تا شایعه‌ها برطرف شوند، گفته است: « اگر قرار باشد هر روزی اتفاقی بیفتد و این اتفاق بهانه‌ای شود برای دادن ملاقات که نمی‌شود؛ زندان ضوابط و مقررات دارد ما امور را براساس ضوابط و مقررات زندان اجرا می‌کنیم.»



این در حالی است که خانواده‌های زندانیان آسیب دیده، پیش از ظهر روز شنبه ۳۰ فروردین در برابر دادستانی اجتماع کردند. عکس‌های تجمع آنها که پلاکاردهای اعتراضی به دست گرفته‌اند در شبکه‌‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده‌اند.
آن‌گونه که وبسایت "جرس" نوشته است، هم‌زمان با مصاحبه رئیس سازمان زندان‌ها و تکذیب چندباره وقوع هرگونه درگیری در بند ۳۵۰ اوین، ۱۰ نفر از زندانیانی که در حمله روز ۲۸ فروردین به سلول انفرادی منتقل شده بودند، به بند ۳۵۰ برگشته‌اند.

به گفته شاهدان عینی و از جمله ۷۴ زندانی سیاسی که نامه‌ای در تایید ضرب و شتم جمعی در بند ۳۵۰ به دادستان تهران نوشته‌اند، نیروهای گارد ضد شورش اوین و ماموران لباس شخصی، زندانیان را از یک تونل انسانی رد کرده و با باتوم و میله‌آهنی کتک زده‌اند.

بیشتر بخوانید: ضرب و شتم بی‌سابقه زندانیان سیاسی بند ۳۵۰

ماجرا در ساعت ۱۰ صبح پنجشنبه ۲۸ فروردین و پس از آن شروع شد که بیش از ۱۰۰ سرباز گارد ویژه نیروی انتظامی همراه با ماموران سپاه و وزارت اطلاعات در صدد بازرسی از بند ۳۵۰ برآمدند. زندانیان اتاق‌های ۱ و ۳ به خاطر ناپدید شدن وسایل‌شان طی بازرسی‌های قبلی، خواسته‌اند که وسایل در حضور خودشان تفتیش شود.

به گفته شاهدان عینی، اعتراض‌ها نخست با حمله به اتاق ۱ پاسخ داده شد و سپس به اتاق ۳ کشیده شد: «گروهی از زندانیان سیاسی هم که در حیاط بند ۳۵۰ بودند به دلیل خواندن سرود و شعار دادن توسط سربازان گارد ویژه نیروی انتظامی محاصره و به شدت مضروب شدند.»

در نامه ۷۴ زندانی سیاسی، فهرست کاملی نام زندانیان مصدوم و مجروح ارائه شده است.
شبکه‌های اجتماعی نیز نام و نوع مصدومیت زندانیان را به تفصیل منتشر کرده‌اند. شاهدان عینی گفته‌اند که روز پنجشنبه ۳۱ زندانی سیاسی در حالی که در تونل سربازان گارد ویژه نیروی انتظامی ضرب و شتم می‌شدند و خون‌آلود بودند با مینی بوس از زندان اوین بیرون برده شدند.

در این میان و در روز شنبه (۳۰ فروردین)، ۱۰ نفر از ۳۱ زندانی انتقالی به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ به بند عمومی برگردانده شده‌اند اما از وضعیت بقیه خبری نیست. به نوشته وبسایت "کلمه" از آنجا که پنجره سلول‌های انفرادی را به شکل غیرمتعارفی بسته‌اند، امکان هیچ ارتباطی با آنها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: نامه ۷۴ زندانی سیاسی به دادستان
وبسایت "جرس"‌می‌نویسد: «با بازگرداندن ده زندانی از سلول های انفرادی بند ۲۴۰ به بند ۳۵۰ اوین، مشخص شده که همه زندانیان در سلول انفرادی در اعتصاب غذا بوده‌اند. همچنین جزئیات جدیدی از موارد آزار جسمی و روانی این زندانیان نیز فاش شده است. لخت کردن زندانیان، تراشیدن موی سر، زدن دستبند و کشیدن بر روی زمین، مشت و لگد، فحاشی و تحقیر، گرفتن پتو و لباس زیر و چشم بند از جمله آزارهایی بوده که توسط ماموران امنیتی پس از انتقال این زندانیان به انفرادی صورت گرفته است.»
نام ۱۰ زندانی انتقالی به بند عمومی عبدالفتاح سلطانی، مصطفی عبدی، مصطفی ریسمان باف، سهیل عربی، آرش همپای، علی عسگری، داور حسینی، اسدالله هادی، اسدالله اسدی و امیر دوربین اعلام شده است. گفته می‌شود که این افراد نسبت به بقیه کمتر آسیب دیده‌اند.
وبسایت "کلمه" می‌نویسد: «حداقل ۱۰ نفر از زندانیان منتقل شده به انفرادی دچار شکستگی سر، دست و پا شده‌اند و اوضاع جسمی آنها وخیم است. مهرداد آهن‌خواه، غلامرضا خسروی، ابوالقاسم فولادوند و سمکو خلقتی از جمله زندانیانی هستند که دچار شکستگی سر و دست شده‌اند.»
در بخش دیگری از گزارش "کلمه" آمده که جواد مومنی معاون اجرایی زندان اوین، هم شاهد حمله به بند ۳۵۰ بوده و هم پس از انتقال زندانیان به انفرادی، شخصا دستور برخورد سختگیرانه با آنها را داده است.
بیشتر بخوانید: خانواده‌ها حمله به بند ۳۵۰ را تایید می‌کنند
یکی از دلایل بازرسی‌های ادواری بند ۳۵۰، پیدا کردن وسایل ارتباطی از جمله موبایل نزد زندانیان است. این در حالی است که بند ۳۵۰ توسط دوربین مداربسته کنترل می‌شود و تنها حریم خصوصی زندانیان، اطراف تخت‌هاست که آنها پرده‌ای به دورش کشیده‌اند.
گفته می‌شود پس از درگیری پنج‌شنبه، ماموران امنیتی با عریان کردن و نشاندن بیش از ۳۰ زندانی بر زمین، موی سر و صورتشان را تراشیده‌اند. همچنین عنوان شده که در حمله اخیر، زندانیان متهم به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق را به "قصد کشت" کتک زده‌اند.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، روز جمعه ۲۹ فروردین یادداشتی در رسانه‌ها نوشت و خواستار پاسخگویی مسئولان قوه قضاییه، وزیر دادگستری و وزارت اطلاعات در این زمینه شد. مطهری تاکید کرده بود که هرکس این اتفاق را تکذیب می‌کند بگذارد حقیقت با ملاقات خانواده‌ها با زندانیان روشن شود.
روزنامه "شرق" در شماره روز شنبه ۳۰ فروردین خود به نقل از محمود علوی، وزیر اطلاعات خبر داده بود که این وزارتخانه به زودی در باره ماجرای بند ۳۵۰ اوین اطلاعیه‌ای صادر خواهد کرد.

منصور حقیقت‌پور و محمدصالح جوکار، دو نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی به شرق گفته‌‌‌اند در سفر هستند و اطلاعات دقیقی از ماوقع ندارند اما موضوع را در بازگشت پیگیری می‌کنند.

به نوشته وبسایت "جرس"، خانواده‌های زندانیان سیاسی می‌خواهند روز یکشنبه روبروی مجلس تجمع کنند. محمدرضا تابش، نماینده مجلس وعده کرده که هیئتی از نمایندگان موضوع حمله به بند ۳۵۰ را بررسی خواهد کرد.