Monday, 21 April 2014

صدور یا "قاچاق" خاک ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس؟




معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست فروش خاک کشاورزی جزیره هرمز به کشورهای حاشیه خلیج فارس را یکی از چالش‌های زیست‌محیطی ایران خواند. مسئولان محیط زیست هشدار می‌دهند که ایران خود با کمبود خاک حاصلخیز مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرنگاری ایلنا، پروین فرشچی، معاون دریایی حفاظت محیط زیست ایران، روز یکشنبه (۳۱ فروردین/ ۲۰ آوریل) در نشستی خبری در سازمان حفاظت محیط زیست در تهران اعلام کرد: «در حال حاضر خاک جزیره هرمز که بسیار غنی است به کشورهای حاشیه خلیج فارس فرستاده می‌شود.»
فرشچی در این نشست خبری به مشکلات زیست محیطی گوناگون در سواحل ایران، مانند نشت سوخت قاچاق در خلیج فارس و دریای عمان، ورود گونه‌های غیربومی جانوری و گیاهی در این مناطق آبی و مرگ و میر دلفین‌ها و لاک‌پشت‌ها در خلیج فارس پرداخت و از فروش خاک جزیره هرمز نیز به عنوان یکی از مشکلات نام برد.
او درباره برداشت غیرقانونی خاک جزیره هرمز به خبرنگاران گفت: «یکی از چالش‌هایی که در منطقه خلیج فارس با آن مواجهیم برداشت خاک از جزیره هرمز است خاکی که از نظر مواد معدنی بسیار حائز اهمیت است.»
به گزارش روزنامه "شرق" (۲۱ فروردین ۹۳)، به نقل از آمار گمرک جمهوری اسلامی، از ایران در سال ۹۰ معادل ۷۵ هزار تن خاک به ارزش ۷ / ۵ میلیون ‌دلار و در سال ۹۱ معادل ۱۴۰ هزار تن خاک به ارزش ۲۳‌میلیون ‌دلار با عنوان صادرات غیرنفتی صادر شده است؛ همچنین بر اساس گزارش رسمی خانه معدن ایران، در سال ۹۰ حدود ۱۵۰ نوع خاک صنعتی، از جمله فلدسپار و کائولن کلوخه و دانه‌بندی، به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر شده است که به لحاظ اقتصادی اهمیت چندانی ندارد.
معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد که برای بررسی ارزش واقعی خاک "جزیره ارزشمند" هرمز باید مطالعات جداگانه‌ای صورت بگیرد. به گزارش خبرگزاری "موج"، فرشچی افزود: «تا کنون در مورد خاک هرمز مطالعه ویژه‌ای صورت نگرفته است و شاید این بی‌اطلاعی از مرغوب بودن خاک این جزیره باعث شده است که در مقابل تاراج این خاک سکوت کنند.»
فرشچی در پاسخ به این پرسش که این خاک توسط چه نهاد و اشخاصی استخراج و به کشورهای خلیج فارس فرستاده می‌شود گفت: «این اقدام توسط شرکت‌های خصوصی انجام می‌شود و نهادهای دولتی در انجام آن دخالتی ندارند، ولی ما معتقدیم مسئولیت استانداران برای جلوگیری و نظارت بر این اقدام سنگین‌تر از سازمان حفاظت محیط زیست است.»
پیش از این نیز رسانه‌های ایران درباره "قاچاق خاک ایران" گزارش داده‌اند. روزنامه "شرق" در فروردین ماه امسال (۱۳۹۳) در گزارشی با همین مضمون نوشت، با وجود اینکه صدور خاک کشاورزی ممنوع است و فروش و خروج آن از کشور قاچاق محسوب می‌شود، گاهی برخی مسئولان فروش رسمی این خاک به کشورهای خلیج فارس را در رسانه‌ها افشا کرده‌اند. به گفته این مسئولان، این صادرات از گمرک‌های استان‌های بوشهر و هرمزگان با عنوان صادرات غیرنفتی به قطر و امارات صورت گرفته است.


لایحه فروش خاک کشاورزی در مجلس
"شرق" همچنین نوشت که با وجود اعتراض‌ها نسبت به صادرات خاک کشاورزی لایحه‌ای در مجلس در حال بررسی است تا فروش خاک را قانونی کند. به نظر می‌رسد که این لایحه از شهریور ماه ۹۲ در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس باشد.
هدایت‌الله میرمرادزهی، دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، درباره این لایحه به "شرق" گفته است: «با موضوع صادرات خاک کشاورزی مخالفم اما وقتی خاک حاصلخیز به مقدار لازم در کشور وجود داشته باشد که نیازهای کشاورزی را تامین کند، صادرات خاک می‌تواند امتیاز مثبتی برای کشورمان محسوب شود و منبعی برای ارزآوری و درآمدزایی باشد. علاوه بر تمام این امتیازات، می‌توانیم با صادرات خاک، دریچه‌ای برای تبادل علم‌ودانش با سایر کشورها باز کنیم.»
در برابر، پرویز فتحی، معاون دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست، به بررسی لایحه فروش قانونی خاک در مجلس اعتراض دارد و معتقد است: «در حالی که کشورمان در آینده نه‌چندان ‌دور با بحران کمبود خاک نباتی و کشاورزی مواجه می‌شود، متاسفانه با سوءبرداشت از قانون، صادرات خاک به کشورهای حوزه خلیج‌فارس انجام می‌شود و از سوی دیگر، موضوعاتی مبنی بر فروش قانونی آن در مجلس مطرح می‌شود.»
فتحی با تاکید بر افزایش روند فرسایش خاک و وجود تنها ۲۰ میلیون هکتار خاک برای زراعت در ایران و نیز طرح افزایش جمعیت کشور هشدار می‌دهد که ایران در آینده‌ای نزدیک خود دچار بحران کمبود خاک کشاورزی خواهد شد.

اعلام اعتصاب غذای ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین



12 زندانی سیاسی محبوس در بند 350 زندان اوین در بیانیه ای اعلام کردند که در اعتراض به برخوردهای غیرقانونی و تضییع حقوق زندانیان و نیز اعتراض به عدم رسیدگی به این تخلفات فاحش و بی سابقه و ارائه اخبار کذب در جهت قلب واقعیت ها از بعد از ظهر روز دوشنبه اول اردیبهشت 93 دست به اعتصاب غذا می زنند....


دوازده  زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در بیانیه ای اعلام کردند که در اعتراض به برخوردهای غیرقانونی و تضییع حقوق زندانیان و نیز اعتراض به عدم رسیدگی به این تخلفات فاحش و بی سابقه و ارائه اخبار کذب در جهت قلب واقعیت ها از بعد از ظهر روز دوشنبه اول اردیبهشت ۹۳ دست به اعتصاب غذا می زنند.

به گزارش کلمه، حسن اسدی زیدآبادی، امیر اسلامی، اکبر امینی ارمکی، عماد بهاور، قربان بهزادیان نژاد، مسعود پدرام، امین چالاکی، محمدصادق ربانی املشی، علیرضا رجایی، سید حسین رونقی ملکی، رضا شهابی و محسن میردامادی زندانیان سیاسی ای هستند که وارد اعتصاب غذا شده اند.

۲۸ زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در نامه ای به حسن روحانی، رییس جمهور و رییس شورای عالی امنیت ملی با شرح جزییاتی از حادثه روز پنج شنبه در زندان اوین این اتفاقات را وحشتناک، بسیارخشن، فاجعه و بی سابقه خوانده و خواستار بررسی و پیگیری از سوی ریاست جمهوری و شورای عالی امنیت ملی شده بودند. این زندانیان سیاسی تعداد مجروحین و آسیب دیدگان پنج شنبه سیاه را بیش از ۳۰ نفرعنوان کردند و از آمرین فحاشی خبر دادند که دستور به کتک زدن زندانیان می دادند.
پیش از این هم زندانیان منتقل شده به سلول های انفرادی بند ۲۴۰ که هنوز بیست نفر از انها در انفرادی هستند، اعلام کرده بودند که تا زمان بازگشت به بند ۳۵۰ در اعتصاب غذا خواهند بود.

متن کامل بیانیه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:

بسمه تعالی

لاَّ یُحِبُّ اللّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوَءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَن ظلم

خداوند سخن گفتن پرخاشگرانه را دوست نمی دارد مگر آنکه ظلمی بدو رسیده باشد.

ملت شریف ایران

روز پنج شنبه ۲۸ فروردین ۹۳ در بند ۳۵۰ زندان اوین که محل نگهداری اکثر زندانیان سیاسی است حوادثی در حد فاجعه اتفاق افتاد و مظالمی بر زندانیان این بند رفت که بسیاری از هموطنانمان کمابیش مطالبی در مورد آن شنیده اند.

مشروح آن وقایع و برخوردهای خشونت آمیز بی سابقه ای که بوسیله نیروهای لباس شخصی و نیروهای حفاظت زندان با زندانیان این بند شد قبلا طی نامه سرگشاده ای به رییس جمهور و رییس شورای عالی امنیت ملی و همچنین طی اعلام جرم و استشهادیه ای خطاب به دادستان تهران اعلام شده است.

نتیجه آن برخوردها، به جای ماندن تعداد زیادی مجروح و مصدوم از محبوسان این بند و انتقال سی و دو نفر از آنها به سلولهای انفرادی و بهداری زندان بود و این درحالی صورت گرفت که جراحات و مصدومیت های تعدادی از آنها شدید و نگران کننده است. افزون بر مجروحان و مضروبانی که از بند منتقل شده اند تعداد قابل توجهی نیز در داخل بند هستند که متاسفانه در درمان آنها تعلل می شود.

جای تاسف مضاعف است که به جای رسیدگی به این برخوردهای غیرقانونی و پیگرد مسببان این حادثه ناگوار برخی از مسولان ذی ربط طی مصاحبه ها و اظهارات خود همه این موارد را تکذیب و جراحت و آسیب دیدگی زندانیان را به طور کلی منکر شده اند که این خود به معنی حمایت آشکار از ضاربان و قانون شکنان است.

تعداد قابل توجهی از زندانیان بند ۳۵۰ قصد اعتصاب غذا داشتند و برخی نیز خود قبلا اقدام کرده اند. ما امضا کنندگان این بیانیه در اعتراض به برخوردهای غیرقانونی و تضییع حقوق زندانیان و نیز اعتراض به عدم رسیدگی به این تخلفات فاحش و بی سابقه و ارائه اخبار کذب در جهت قلب واقعیت ها از بعد از ظهر روز دوشنبه اول اردیبهشت ۹۳ دست به اعتصاب غذا می زنیم.

و از خداوند بزرگ می خواهیم که این قدم ناچیز را وسیله ای برای احقاق حقوق پایمال شده مظلومان قرار دهد.

۱- حسن اسدی زیدآبادی

۲- امیر اسلامی

۳- اکبر امینی ارمکی

۴- عماد بهاور

۵- قربان بهزادیان نژاد

۶- مسعود پدرام

۷- امین چالاکی

۸- محمدصادق ربانی املشی

۹- علیرضا رجایی

۱۰- سید حسین رونقی ملکی

۱۱- رضا شهابی

۱۲- محسن میردامادی

از تونل باتوم تا سالن ملاقات؛ جایی که از آثار ظلم پرده برداری شد








بالاخره روز ملاقات زندانیان بند ۳۵۰ رسید. ملاقاتی که از پنجشنبه همه خانواده‌های زندانیان اوین در انتظارش بودند و برای دیدن سلامت عزیزان دربندشان لحظه‌شماری می‌کردند. شاید بسیاری از آنان دوست داشتند ادعاهای رییس سازمان زندان‌ها و وزیر دادگستری درست باشد اما امروز با چشم‌ دروغ‌گویی اسماعیلی را از پشت کابین‌های ملاقات دیدند.

جو به شدت ملتهب و متشنج از همان بدو ورود و در خیابان منتهی به زندان دیده می‌شود. بیرون زندان پر از گارد و ون پلیس بود و همه خانواده‌ها با تعجب به آنان نگاه می‌کردند. وارد سالن می‌شوند و از حال خانواده‌هایی که پیش از آنها به ملاقات رفته‌اند، متوجه اوضاع می‌شوند. مادر اکبر امینی از حال رفته و آمبولانس برای بردنش آمده است. او پسرش را با سر و گردن شکسته ملاقات کرده و چند باری در حین ملاقات از حال رفته است. هر گروه از ملاقات‌کننده‌ها که از سالن ملاقات کابینی بیرون می‌آیند، شروع به شعار دادن می‌کنند. شعار “مرگ بر دیکتاتور” و “الله اکبر” همه فضای سالن ملاقات را فراگرفته است، هیچ کس انتظار این حجم از خشونت و درگیری را نداشته و همه با عصبانیت سالن ملاقات را ترک می‌کنند.

خانواده‌هایی که موفق به ملاقات کابینی با زندانیانشان شدند، ملاقات روز دوشنبه را «وحشتناک» و «دردآور» توصیف می‌کنند. پرده‌های کابین ملاقات بالا می‌رود و بعد از آن دیگر اشک است و گریه. برخی مادران از حال می‌روند و خانواده‌ها با دیدن چهره و وضعیت زندانیان خود و آثار کبودی و ضرب و شتم آنان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و با سر دادن شعار خشم و اعتراض خود را نشان می‌دهند.

عاطفه خلفی همسر حسن اسدی زیدآبادی در فیس‌بوک خود چنین می‌نویسد:« امروز ملاقات و همه چشم هایی که منتظر بودنند عزیزانشان و سایر برادرانشان را ببینند پر از وحشت بود سالن انتظار پر از صدای فریاد و شعار بود. اورژانس امده بود مادر اکبر امینی را به بیمارستان برساند،؛ پسرش را دیده بود و چند بار غش کرده بود. جلوی در نیروی انتظامی و امنیتی هم ایستاده بودند. اکثر زندانیان در همراهی با برادرانشان موهای خود را تراشیده اند. پرده ها که بالا می رود همه خانواده ها گریه می کنند…. آقای اسماعیلی دروغگو که میگی هیچ کس هیچ طوریش نشده واقعا منظورت چی بوده. به یک سری آدم حمله کردید. کتک زدید. فحش های رکیک دادید. شما مسلمانید؟ شما انسانید؟ کور خواندید که بگذاریم عزیزانمان را اینگونه ذره ذره از بین ببرید. قرار نبود کسی هم عاشورای خونین را به یاد بیاورد اما قرنها از آن گذشته و داستانش اشک در چشمانمان می آورد. قرار نیست که شما هر کاری که دلتان خواست بکنید و ما هم نظاره گر باشیم. گندهایی که زدید از سر و روی این لباس بدشکل دروغین که به تن کردید دیده می شود.»

مریم شفیعی همسر عماد بهاور نیز در صفحه فیس‌بوکش از ضرب و شتم شدید زندانیان می‌گوید و می‌نویسد: «آثار کبودی رو بدنشان مشخص بود، میگفت اصلا هیچ مدرک پزشکی یا عکسی تهیه نکردن حتی از کسانی که شکستگی داشتن که مدرکی به جا نمونه از جنایت … پرده ها ی سالن ملاقات که بالا رفت همه خانواده ها گریه می کردن و برخی مادرها غرق زمین شدن … شعار خانواده ها و فریاد الله اکبرشان بلند شد … بچه ها میگفتن ما سالمهای بند هستیم و کسانی که حالشان خوب نبود در انفرادی و ممنون ملاقات، برای همدردی با دوستان انفرادی سرشان را تراشیده بودن … عماد زمان جنگ داخل بند،مسئول بیت العباس بوده طبقه بالا وقتی فریاد بچه ها رو شنیده که پایین کتک می خوردن اعتراض کرده ده تا لباس شخصی بهش حمله کردن اون صاف واستاده تو چشم اطلاعاتی ها نگاه می کرده زمین می خورده و دوباره بلند میشده … یک لحظه از خودش دفاع نکرده خدا خودش حفظش کرده. بچه ها رو زده بودن بد هم زده بودن»

به گزارش خبرنگار کلمه اکثر زندانیان با عصا و کمربندهای طبی به ملاقات آمده‌اند، موی سرشان را در اعتراض توهین به سایر هم‌بندیانشان تراشیده‌اند و برخی دیگر هم بازوی هم‌بندی خود را گرفته‌اند تا بتوانند به ملاقات بیایند. کبودی‌ها و آثار ضرب و شتم مشهود است و البته این وضعیت افرادی است که گویا کم‌تر از بقیه مورد خشونت قرار گرفته‌اند.

بیش از ۲۰ نفر از زندانیانی که به شدت مضروب شده‌اند و در انفرادی هستند وضعیت به مراتب بدتر دارند. زندانیان به خانواده‌هایشان می‌گویند هیچ مدرک پزشکی یا عکسی از مصدومین تهیه نشده تا مدرکی از شکستگی‌های دست و پا به جا نماند. به گفته زندانیانی که امکان ملاقات برایشان فراهم شده بود، آنان جزء سالم‌های بند هستند و کسانی که وضعیتی به مراتب بدتر دارند به انفرادی منتقل شده و ممنوع از ملاقات هستند.

مادر سعید متین‌پور هم شیون می‌کند. به او گفته‌اند فرزندش را به شدت زده‌اند و سعید تا مدت‌ها بیهوش بوده، مادر نفرین می‌کند اما اجازه ملاقات به او نمی‌دهند. سروش ثابت، یاشار دارالشفا، سعید متین‌پور. اسدالله هادی، از افرادی هستند که به انفرادی منتقل شده‌اند و خبری از سلامتی آنان در دست نیست. به گفته یکی از خانواده‌ها، افرادی که وضعیت و ظاهری بدتر داشتند را به انفرادی منتقل و ممنوع‌الملاقات کرده‌اند تا بقیه میزان خشونت در بند ۳۵۰ را نبینند.

سعید حائری از دیگر زندانیانی‌ست که به انفرادی منتقل و از بین تونل باتوم عبور داده شده بود و آثار ضربات باتوم و ضرب و شتم به صورت کبودی و تورم بر روی بدن وی همچنان قابل مشاهده بود اما با وجود آنکه او را به بند منتقل کرده‌اند به خانواده‌اش اجازه ملاقات ندادند تا آثار این خشونت را نبینند.

بنابر آخرین اخبار خانواده‌های این زندانیان تا این لحظه جلوی زندان ماندند و بر ملاقات با عزیزانشان پافشاری کرده‌اند. مسئولین زندان هم در پاسخ به اصرار این خانواده‌ها قول داده‌اند تا به یکی از افراد خانواده ملاقاتی چند دقیقه‌ای بدهند که تا لحظه مخابره این خبر، ملاقات انجام نشده، سایر افراد را از سالن ملاقات بیرون کرده‌اند و درب سالن زندان را بسته‌اند. خانواده‌های زندانیان منتقل شده به انفرادی در داخل سالن زندان منتظر خبر و نگران سلامتی و جان زندانیان خود هستند.

بازداشت ۱۱ شهروند اهل‌سنت اهوازی




طی یک هفته گذشته ۱۱ فعال اهل‌سنت، از شهروندان عرب اهوازی بازداشت شده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هفته گذشته ۷ فعال مذهبی اهل‌سنت، از شهروندان عرب اهوازی بنام‌های ایوب احمدی، سعید خضری حمادی، احمد عفراوی، علی روانبخش، خلف زبیدی، عبدالرضا جلالی (معروف به عبدالوهاب) و ناصر جلالی بازداشت و روانه زندان شدند.
همچنین طی روز یک‌شنبه ۳۱ فروردین ماه نیز نیروهای امنیتی به منازل سید جعفر موسوی، غازی هندالی، سید احمد نزاری و سید احمد نزاری مراجعه کرده و ایشان را نیز بازداشت کردند.
همچنین به منازل دو شهروند دیگر بنام‌های جمال حزباوی و حمید خنفری نیز مراجعه کرده و به علت اینکه این دو نفر در منازل خود حضور نداشتند، نیروهای امنیتی از خانواده‌ها تعهد گرفته که فرزندانشان خود را تسلیم مراجع قضایی کنند.
این ۱۳ نفر همگی از بازداشت شدگان ۲۷ دی ماه ۱۳۹۰ بودند و در شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محاکمه شده و به استناد مواد ۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی در تاریخ ۷ فروردین ماه ۱۳۹۱ حکم یک سال حبس تعزیری برایشان صادر شده و این حکم در دادگاه تجدید نظر به تایید رسیده بود.
براساس حکم صادره از شعبه ٢ دادگاه انقلاب اهواز متهمین ضمن تغییر مذهب و گرایش به مذهب اهل تسنن با تشکیل اجتماعاتی در مناطق مختلف نظیر جلسات خانگی قرائت قرآن و برگزاری نمازهای جماعت و اعیاد مذهبی به سبک اهل سنت و همزمان با کشور عربستان سعودی، موجبات ایجاد شبهه در اعتقادات دینی و مذهبی شهروندان شیعه شده و نارضایتی مردم را سبب شده است. قاضی شعبه ٢ دادگاه انقلاب اهواز جزوات و سی دی‌ها، کتاب‌های مذهبی ضبط شده نزد افراد فوق را بعنوان آلات ارتکاب جرم ذکر کرده است.
لازم به یاداوریست، در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۹۰ تعداد ۱۵ نفر از دعوتگران و نوکیشان اهل‌سنت در استان خوزستان بازداشت شدند.

آمار تکان‌دهنده ستاد مبارزه با مواد مخدر: ۵۳ درصد معتادان در سازمان‌های دولتی شاغل‌اند



معاون درمان و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این مطلب که کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و مشکلات روحی و روانی از عمده‌ترین عوامل بروز اعتیاد در کشور هستند گفت: فراهم سازی تفریحات مناسب برای مردم باعث کاهش مصرف مواد مخدر در کشور می شود. ...


معاون درمان و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این مطلب که کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و مشکلات روحی و روانی از عمده‌ترین عوامل بروز اعتیاد در کشور هستند گفت: فراهم سازی تفریحات مناسب برای مردم باعث کاهش مصرف مواد مخدر در کشور می شود.

به گزارش ایسنا، بابک دین پرست، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر در بازدید از مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه هر روز در تهران دو نفر بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند افزود: در طی هفت ماه گذشته ۱۷۰۰ نفر قربانی مصرف مواد مخدر شده‌اند و مطالعات نشان می دهد که ۵۳ درصد از معتادین ما شاغل در سازمان های دولتی، ۶۳ درصد متأهلین، ۷۵ درصد دیپلمه و ۲۱٫۵ درصد دارای مدرک لیسانس هستند.

دین پرست ادامه داد: کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و مشکلات روحی و روانی عمده‌ترین عوامل بروز اعتیاد در کشور هستند.

۳ میلیارد دلار سود خالص در سال، سهم قاچاقچیان مواد مخدر ایران

معاون درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر به گردش مالی میلیاردی قاچاقچیان مواد مخدر در جهان اشاره و اظهار کرد: سهم قاچاقچیان مواد مخدر ایران ۳ میلیارد دلار سود خالص در سال است که متاسفانه نمی دانیم سود خالص این پول‌ در کجا هزینه می‌شود.

دین پرست با بیان اینکه مصرف مواد مخدر، دومین علت مرگ بعد از تصادف در کشور است، گفت: آیا بهتر است امکان تزریق را در مراکز بهداشتی فراهم کنیم تا معتاد زیر نظر پرستار مواد خود را تزریق کند؟.

معاون درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه “ستاد مبارزه با مواد مخدر” در انتشار مطالعات در حوزه اعتیاد حساسیت بیشتری دارد، اظهار کرد: متاسفانه بیشتر تحقیقات انجام شده در حوزه اعتیاد راهکارهای مناسبی در جهت کاهش اعتیاد جوانان ندارد و تنها ارائه ارقام و اعداد است.

وی پیشنهاد کرد: باید تفریحات برای جوانان بر اساس اصول دینی در کشور فراهم شود تا گرایش به مصرف مواد مخدر کاهش یابد.

دین پرست ادامه داد: سؤال اصلی در اعتیاد این است که آیا عامل اصلی اعتیاد دردسترس بودن موادمخدر است یا اینکه ما در آگاه‌سازی مردم مقصر هستیم.

درمان اعتیاد به “شیشه” با تحریک مغزی

در ادامه این بازدید حامد اختیاری، مسئول آزمایشگاه عصب‌شناسی مرکز مطالعات اعتیاد به مطالعه اخیر اثرات متاآمفتامین در مصرف‌کنندگان شیشه اشاره کرد و افزود: تحریک مغز راهکار مناسب برای ترک اعتیاد برای مصرف کنندگان شیشه است که در این زمینه دستگاهی با همکاری دانشگاه مشهد ساخته شده اما با همکاری دانشگاه امیرکبیر قصد داریم دستگاهی پیشرفته‌تر بسازیم تا کار برای ترک اعتیاد به شیشه را در کشور آغاز کنیم.

کاهش بار اعتیاد از طریق دانش، مهمترین رسالت مرکز ملی مطالعات اعتیاد

در ادامه این بازدید دکتر آفرین رحیم موقر، رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد مهمترین رسالت این مرکز را کاهش بار اعتیاد از طریق دانش و مشارکت قابل ملاحظه به تولید علم درمان اعتیاد در جهان دانست و اظهار کرد: تحقیقات شیوع‌شناسی مصرف مواد مخدر و الکل در سال ۹۰ نشان داد که ۱٫۵ میلیون نفر که خود معترف به مصرف این مواد بودند در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان زندان‌ها: تهدید زندانیان مصدوم به پرونده‌سازی قضایی



رئیس سازمان زندان ها پس از حضور در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس، مدعی شد که نمایندگان فریب فضای بین المللی را خورده بودند و او آنها را آگاه و قانع کرده است. وی بار دیگر وجود هرگونه صدمه و جراحت را تکذیب کرد و به تهدید زندانیانی پرداخت که درباره برخوردهای زندانبانان اطلاع رسانی می کنند....


رئیس سازمان زندان ها پس از حضور در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس، مدعی شد که نمایندگان فریب فضای بین المللی را خورده بودند و او آنها را آگاه و قانع کرده است. سخنگوی این کمیسیون نیز اعتراض زندانیان را به صهیونیست ها و منافقین نسبت داد و ادعا کرد که این بررسی ها برای حفظ امنیت خود زندانی ها و مصالح آنها صورت می گیرد!

به گزارش کلمه، جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس با رئیس سازمان زندان ها، از جمله جلساتی است که انتشار محتویات آنها و تطبیق آن با واقعیت باید به تاریخ محول شود. اما همین مقدار که از سوی میهمان جلسه و سخنگوی کمیسیون مطرح شده، نشان می دهد که آنچه بین شرکت کنندگان گفت و گو شده، با آنچه مورد انتظار افکار عمومی است، تا چه حد فاصله دارد.

اسماعیلی رئیس سازمان زندان های کل کشور که از اولین ساعات پس از افشای خبر حمله خونین به زندانیان در اوین، تلاش می کرد موضوع را به کلی تکذیب کند، امروز هم در جمع نمایندگان هرگونه مصدوم یا مضروب شدن زندانیان را از اساس رد کرد و مدعی شد که نمایندگان از توضیحات وی قانع شده اند.

وی در گفت و گو با تسنیم به حضور خود در کمیسیون امنیت ملی مجلس اشاره کرد و گفت: به این جلسه رفتم تا به برخی دوستان بگویم فریب دروغ‌پردازی‌ها را نخورند!

این فرد مسئول در قوه قضاییه افزود: فکر می‌کنم متعاقب بیانیه اتحادیه اروپا، خودفروختگان داخلی هم استنباطشان این بود که فضای بین‌المللی دروغ‌های آنها را باور و با اراجیف آنها همصدایی می‌کنند. اقدام همکاران ما حساب‌شده بود و اگر به این موانع برخورد نمی‌کرد، دستاوردهای بیشتری می‌داشت؛ این افراد و رسانه‌ها خواستند با بیان این اکاذیب و مهیا دانستن فضای بین‌المللی، مقداری نسبت به طرح خود و ادعا علیه نظام بهره‌برداری کنند.

رئیس سازمان زندان‌ها در پاسخ به این سوال که آیا نمایندگان از توضیحات شما در این جلسه قانع شده‌اند گفت: نمایندگان در مجموع بخشی به خاطر عدم اطلاع صحیح از موضوع و هجمه تبلیغاتی بیرون بود که دچار تردید شده بودند توضیحاتی که در کمیسیون ارائه شد و جمع‌بندی ریاست کمیسیون، بیانگر این بود که توصیحات مفید و قانع‌کننده بود.

اسماعیلی به خبرگزاری خانه ملت هم گفت: من امروز با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای نمایندگان توضیح دادم که در این بازرسی هیچ موردی از مجروحیت و درگیری مشاهده نشد و کسی به بیمارستان منتقل نشده است.

وی همچنین با تهدید زندانیانی که درباره برخوردهای زندانبانان اطلاع رسانی می کنند، گفت: سازمان زندان‌ها در رابطه با شایعه‌پراکنی برخی از زندانیان پرونده تشکیل و به مرجع قضایی ارسال شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم درباره جزئیات جلسه این کمیسیون با حضور رئیس سازمان زندان ها به سایت تدبیر گفت: آقای اسماعیلی توضیح دادند که بررسی بخش ها و بندهای زندان به صورت نوبتی و همیشگی انجام می شود و در هنگام بررسی اتاقها و بندها زندانی ها به فضای باز هدایت می شوند. این بررسی ها برای حفظ امنیت خود زندانی ها و مصالح آنها صورت می گیرد!

به گفته این نماینده که از حامیان احمدی نژاد بود، آقای اسماعیلی صریح و روشن اعلام کردند که جز یک نفر که خودش با ضربه به شیشه در زده و آن را شکسته و دستش مجروح شده است، هیچ کس بخاطر درگیری با تیم بررسی کننده نه مضروب و نه مجروح شده و نه مشکلی برایش پیش آمده است.

نقوی حسینی که چند روز قبل هم مدعی شده بود جمشید دانایی فر همکار جیش العدل بوده است، گفت: به نظر من این زندانیان برای این مقاومت کردند که عوامل صهیونیستی، منافقین و فتنه گران در دنیا علیه ایران شلوغ می کنند و اینها هم می خواستند از این فرصت استفاده کنند تا یک جنجال و تنش برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنند. خانواده ها هم ادعا می کنند که چند نفر کشته شده، چند نفر دستشان کنده شده و چند نفر هم سرش کنده شده است. اما ما از آقای اسماعیلی توضیح خواستیم که ایشان هم این توضیحات را دادند.

وی همچنین از حضور خانواده چهار زندانی در مجلس و دیدار آنها با مطهری و کوچک زاده خبر داد؛ دیداری که کوچک زاده درباره آن به خبرگزاری خانه ملت گفت: سید حسین رونقی، سید سعید حائری، داور حسینی و خانم عرب گل چهار نماینده خانواده زندانیان زندان اوین در جلسه امروز بودند، این چهار نفر در این جلسه اعلام کردند که هیچ منبع موثقی از مورد ضرب و شتم قرار گرفتن زندانیان بند ۳۵۰ وجود ندارد، فقط ما خیال می‌کنیم، یا به ما گفتند و یا در شبکه بی بی سی فارسی موضوع مورد ضرب و شتم قرار گرفتن این زندانیان را شنیده‌ایم و این اخبار ظن ما را نسبت به مجروح شدن زندانیان بر انگیخته است.

اما گزارش خبرنگار تابناک در این باره، گوشه ای از رفتار این نماینده افراطی با خانواده های مظلوم زندانیان را نشان می دهد. این سایت خبری با اشاره به اینکه کوچک زاده با خانواده های زندانیان رفتاری تند داشته و از آنها خواسته است پراکنده شوند، از قول وی نوشته است: این حرف‌ها خنده‌دار است و اینکه کسی در زندان کتک خورده، دروغ است.

به گزارش تابناک، وی در عین حال گفته است: اگر کسی به من توهین کند، من واکنش تندی از خودم نشان می‌دهم. در‌ زندان هم همین است و اگر به زندان‌بان چیزی گفته شود، ممکن است دعوایی هم پیش بیاید!

Sunday, 20 April 2014

تماس تلفنی شبانه پنج زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین با خانواده







عماد بهاور،حسن اسدی زیدآبادی، عبدالفتاح سلطانی ، داور حسینی و امین چالاکی پنج نفری هستند که ساعتی پیش از زندان اوین با خانواده های خود تماس گرفته و از حال خود خبر دادند. این زندانیان در تماس های تلفنی خود، خبر داده اند که مسئولان زندان پزشکانی را برای معاینه زندانیان آسیب دیده به محل آورده اند، و از خانواده ها خواسته اند که نگران سلامتی زندانیان حاضر در بند نباشند...

پنج نفر از زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین با خانواده های خود تماس گرفتند.

به گزارش کلمه، عماد بهاور، حسن اسدی زیدآبادی، عبدالفتاح سلطانی، داور حسینی و امین چالاکی پنج نفری هستند که ساعتی پیش از زندان اوین با خانواده های خود تماس گرفتند و از حال خود خبر دادند.

این زندانیان در تماس های تلفنی خود، خبر داده اند که مسئولان زندان پزشکانی را برای معاینه زندانیان آسیب دیده به محل آورده اند، و از خانواده ها خواسته اند که نگران سلامتی زندانیان حاضر در بند نباشند.

به نظر می رسد فشار رسانه ها و افکار عمومی بر مسئولان زندان، آنها را بر آن داشته که با این تماس ها، اندکی از خطای ابتدایی خود در تکذیب بی پروای حادثه کم کنند. چرا که چنین تماس هایی کاملا برخلاف روال کنونی اداره زندان است.

زندانیان بند ۳۵۰ اوین از سالیان قبل از حق تماس تلفنی محروم بوده اند و به نظر می رسد برقراری چنین تماس هایی، آن هم در ساعات شب، تنها نتیجه مصاحبه ها و نامه های این خانواده هاست.

جمعی از خانواده های زندانیان بند ۳۵۰ صبح روز شنبه برای کسب اطلاع از وضعیت سلامتی عزیزان خود به دادسرا مراجعه کرده بودند، اما تنها پاسخی که دریافت کردند این بود که مسئولان گفته اند در حال بررسی هستند.

پنج شنبه گذشته، در جریان تهاجم گارد زندان به بند ۳۵۰ اوین که با همکاری عوامل اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات صورت گرفت، دهها زندانی بند ۳۵۰ به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و دچار شکستگی و جراحت های جدی شدند.

هرچند رئیس سازمان زندان ها در واکنشی عجولانه به تکذیب وقوع درگیری و ضرب و شتم پرداخت و صرفا وجود بازرسی را تایید کرد، اما تاکنون هیچ مقام دیگر قضایی و امنیتی در این باره با اسماعیلی همصدا نشده و واکنش های مسئولان زندان نیز نشان می دهد که از این تکذیب عجولانه پشیمان اند و در تلاش اند تا فشار افکار عمومی و نگرانی خانواده ها را با خریدن زمان و در مواردی انتشار اطلاعات نادرست و مجعول، جبران کنند

رضا ضراب سکوتش را شکست



     دولت ترکیه درخواست جمهوری اسلامی مبنی بر ارائه اطلاعات مروبط به ضراب را رد کرد.
  • ترکیه می گوید ضراب شهروند این کشور است و نمی تواند اطلاعات او را به کشور دیگری بدهد.
  • خود رضا ضراب می گوید همه فعالیت هایش قانونی بوده و با بابک زنجانی هم در تماس نبوده است.


دولت ترکیه درخواست مقامات ایرانی برای دریافت اطلاعات درباره رضا ضراب، فعال اقتصادی ایرانی تبار، را رد کرده و از جمهوری اسلامی خواسته از دخالت در امور داخلی این کشور خودداری کند. 

به گزارش رسانه‌های ترکیه، آنکارا ضمن رد درخواست دیپلمات‌های ایرانی از وزارت خارجه ترکیه برای کسب اطلاعات درباره فعالیت‌های اقتصادی رضا ضراب، اعلام کرده که او شهروند ترکیه است و این کشور نمی تواند درباره او اطلاعات به کشور دیگری (ایران) ارائه کند، حتی اگر این فرد اصالتا اهل آن کشور باشد. 

رضا ضراب که در چارچوب عملیات مبارزه با فساد در روز ۱۷ دسامبر سال گذشته میلادی دستگیر و ۴۰ روز بعد با گذاشتن وثیقه آزاد شده بود؛ متهم به فروش طلا در ازای گاز صادراتی ایران به ترکیه، پولشویی و جابجایی بیش از ۸۷ میلیارد یورو و پرداخت رشوه‌های کلان به تعدادی از وزرای دولت اردوغان و فرزندان آنها در عوض دریافت امتیازاتی برای خود است.

 این تاجر ایرانی تبار بعد از ۴ ماه سکوت خود را شکسته و جزئیاتی از اتهامات و نحوه دستگیری خود را توضیح داده است؛ او در گفتگو با روزنامه "صباح" چاپ ترکیه، ضمن رد اتهامات رشوه و اختلاس و تاکید بر قانونی بودن تمامی فعالیت‌های تجاری اش، در مورد طلای وارداتی از کشور غنا، اتهام اختلاس و انتقال مبلغ ۸۷ میلیارد یورو و ارتباطش با بابک زنجانی توضیح داده است. 

رضا ضراب ضمن رد ادعاها مبنی بر همکاری با بابک زنجانی گفت نه دوست بابک زنجانی است و نه شریک تجاری‌ او. ضراب گفت کل مکالمه تلفنی اش با زنجانی به چهار دقیقه هم نرسید. 

ضراب افزود "در ایران حکمی در مورد دستگیری او وجود ندارد و هر وقت بخواهد می تواند به ایران برود. همسر ابرو گوندیش، خواننده مشهور ترکیه، در ادامه گفت شرکت هایی در ایران تحت مالکیت اوست و پدرش هم ساکن ایران است.

 رضا ضراب تمام فعالیت‌های تجاری‌اش را قانونی دانست و ادعاها مبنی بر نقض تحریم‌های بین المللی بر ضد ایران را رد کرد.  

 این در حالیست که چندی پیش تعدادی از نمایندگان مجلس از سفر هیاتی از ایران به ترکیه برای دریافت اطلاعات از رضا ضراب درباره بابک رنجانی خبر داده بودند و حتی صحبت هایی مبنی بر استرداد ضراب به ایران هم مطرح شده بود.

قتل یک جوان بلوچ توسط بسیج عشایری



نعیم بزرگزاده شهروند بلوچ توسط افرادی که نزدیکانش بسیج عشایری می‌نامند به قتل رسید.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۳ فروردین ماه یک جوان بلوچ به نام نعیم بزرگزاده فرزند عبدالصمد توسط ۳ مهاجم مسلح مورد حمله قرار گرفت که در اثر جراحات شدید ناشی از شلیک گلوله جان سپرد.
یک شاهد عینی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: «قتل نعیم بزرگزاده توسط بسیج عشایری صورت گرفته است.»
وی در ادامه بیان داشت: «نعیم در ۱۳ کیلومتری شهر ایرانشهر توسط ۳ نفر از اعضای بسیج عشایری مورد حمله قرار گرفت که پس از دفاع نعیم از خود به سوی او شلیک کرده و جنازه وی را خارج از شهر‌‌‌ رها کرده‌اند.»
گفتنی است، سپاه پاسداران از سال ۸۸ (دومین دور ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد) امنیت استان سیستان و بلوچستان را به عهده گرفته است و با مسلح کردن طوائف بلوچ طرح بومی سازی امنیت را اجرا کرده است.
هفته گذشته حمیدرضا پشنگ نماینده خاش در نطق مجلس با اشاره به نا‌امنی‌های استان سیستان و بلوچستان گفت: «به علت ورود سلاح به استان اکثر نزاع‌ها و درگیری‌های شخصی منجر به قتل می‌شود که این امر سبب ایجاد هرج و مرج در استان و کشور می‌شود که ادامه این روند به صلاح استان نمی‌باشد.»

بالا گرفتن اعتراض‌ها‌ به درگیری در بند ۳۵۰ اوین

در حالی که خانواده‌های زندانیان سیاسی با تجمع جلوی دادستانی به ضرب و شتم آنها اعتراض کرده‌اند، رئیس بند ۳۵۰ اوین مدعی شده که هیچ اتقاقی در آنجا نیفتاده است. وضعیت سلامتی زندانیان انتقالی به انفرادی همچنان نامعلوم است.



غلامحسین اسماعیلی رییس سازمان زندان‌های کل کشور اعلام کرده که بند ۳۵۰ اوین آرام است و اتفاقی در آن نیفتاده است. او منکر مضروب کردن زندانیان و حمله به آنها شده و اخبار موجود را دروغ خوانده است. اسماعیلی افزوده که خانواده‌ها دروغ می‌گویند: «مگر تا به حال کم دروغ گفته‌اند. این هم دروغی روی دروغ‌های دیگرشان...»
رئیس سازمان زندان‌های کل ایران این سخنان را در گفتگو با "تدبیر" بیان کرده و مصداق دروغگو بودن خانواده‌ها را نیز "ادعای تقلب آنها در انتخابات ۸۸" دانسته است.
اسماعیلی در پاسخ به این که چرا به خانواده‌ها ملاقات داده نمی‌شود تا شایعه‌ها برطرف شوند، گفته است: « اگر قرار باشد هر روزی اتفاقی بیفتد و این اتفاق بهانه‌ای شود برای دادن ملاقات که نمی‌شود؛ زندان ضوابط و مقررات دارد ما امور را براساس ضوابط و مقررات زندان اجرا می‌کنیم.»



این در حالی است که خانواده‌های زندانیان آسیب دیده، پیش از ظهر روز شنبه ۳۰ فروردین در برابر دادستانی اجتماع کردند. عکس‌های تجمع آنها که پلاکاردهای اعتراضی به دست گرفته‌اند در شبکه‌‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده‌اند.
آن‌گونه که وبسایت "جرس" نوشته است، هم‌زمان با مصاحبه رئیس سازمان زندان‌ها و تکذیب چندباره وقوع هرگونه درگیری در بند ۳۵۰ اوین، ۱۰ نفر از زندانیانی که در حمله روز ۲۸ فروردین به سلول انفرادی منتقل شده بودند، به بند ۳۵۰ برگشته‌اند.

به گفته شاهدان عینی و از جمله ۷۴ زندانی سیاسی که نامه‌ای در تایید ضرب و شتم جمعی در بند ۳۵۰ به دادستان تهران نوشته‌اند، نیروهای گارد ضد شورش اوین و ماموران لباس شخصی، زندانیان را از یک تونل انسانی رد کرده و با باتوم و میله‌آهنی کتک زده‌اند.

بیشتر بخوانید: ضرب و شتم بی‌سابقه زندانیان سیاسی بند ۳۵۰

ماجرا در ساعت ۱۰ صبح پنجشنبه ۲۸ فروردین و پس از آن شروع شد که بیش از ۱۰۰ سرباز گارد ویژه نیروی انتظامی همراه با ماموران سپاه و وزارت اطلاعات در صدد بازرسی از بند ۳۵۰ برآمدند. زندانیان اتاق‌های ۱ و ۳ به خاطر ناپدید شدن وسایل‌شان طی بازرسی‌های قبلی، خواسته‌اند که وسایل در حضور خودشان تفتیش شود.

به گفته شاهدان عینی، اعتراض‌ها نخست با حمله به اتاق ۱ پاسخ داده شد و سپس به اتاق ۳ کشیده شد: «گروهی از زندانیان سیاسی هم که در حیاط بند ۳۵۰ بودند به دلیل خواندن سرود و شعار دادن توسط سربازان گارد ویژه نیروی انتظامی محاصره و به شدت مضروب شدند.»

در نامه ۷۴ زندانی سیاسی، فهرست کاملی نام زندانیان مصدوم و مجروح ارائه شده است.
شبکه‌های اجتماعی نیز نام و نوع مصدومیت زندانیان را به تفصیل منتشر کرده‌اند. شاهدان عینی گفته‌اند که روز پنجشنبه ۳۱ زندانی سیاسی در حالی که در تونل سربازان گارد ویژه نیروی انتظامی ضرب و شتم می‌شدند و خون‌آلود بودند با مینی بوس از زندان اوین بیرون برده شدند.

در این میان و در روز شنبه (۳۰ فروردین)، ۱۰ نفر از ۳۱ زندانی انتقالی به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ به بند عمومی برگردانده شده‌اند اما از وضعیت بقیه خبری نیست. به نوشته وبسایت "کلمه" از آنجا که پنجره سلول‌های انفرادی را به شکل غیرمتعارفی بسته‌اند، امکان هیچ ارتباطی با آنها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: نامه ۷۴ زندانی سیاسی به دادستان
وبسایت "جرس"‌می‌نویسد: «با بازگرداندن ده زندانی از سلول های انفرادی بند ۲۴۰ به بند ۳۵۰ اوین، مشخص شده که همه زندانیان در سلول انفرادی در اعتصاب غذا بوده‌اند. همچنین جزئیات جدیدی از موارد آزار جسمی و روانی این زندانیان نیز فاش شده است. لخت کردن زندانیان، تراشیدن موی سر، زدن دستبند و کشیدن بر روی زمین، مشت و لگد، فحاشی و تحقیر، گرفتن پتو و لباس زیر و چشم بند از جمله آزارهایی بوده که توسط ماموران امنیتی پس از انتقال این زندانیان به انفرادی صورت گرفته است.»
نام ۱۰ زندانی انتقالی به بند عمومی عبدالفتاح سلطانی، مصطفی عبدی، مصطفی ریسمان باف، سهیل عربی، آرش همپای، علی عسگری، داور حسینی، اسدالله هادی، اسدالله اسدی و امیر دوربین اعلام شده است. گفته می‌شود که این افراد نسبت به بقیه کمتر آسیب دیده‌اند.
وبسایت "کلمه" می‌نویسد: «حداقل ۱۰ نفر از زندانیان منتقل شده به انفرادی دچار شکستگی سر، دست و پا شده‌اند و اوضاع جسمی آنها وخیم است. مهرداد آهن‌خواه، غلامرضا خسروی، ابوالقاسم فولادوند و سمکو خلقتی از جمله زندانیانی هستند که دچار شکستگی سر و دست شده‌اند.»
در بخش دیگری از گزارش "کلمه" آمده که جواد مومنی معاون اجرایی زندان اوین، هم شاهد حمله به بند ۳۵۰ بوده و هم پس از انتقال زندانیان به انفرادی، شخصا دستور برخورد سختگیرانه با آنها را داده است.
بیشتر بخوانید: خانواده‌ها حمله به بند ۳۵۰ را تایید می‌کنند
یکی از دلایل بازرسی‌های ادواری بند ۳۵۰، پیدا کردن وسایل ارتباطی از جمله موبایل نزد زندانیان است. این در حالی است که بند ۳۵۰ توسط دوربین مداربسته کنترل می‌شود و تنها حریم خصوصی زندانیان، اطراف تخت‌هاست که آنها پرده‌ای به دورش کشیده‌اند.
گفته می‌شود پس از درگیری پنج‌شنبه، ماموران امنیتی با عریان کردن و نشاندن بیش از ۳۰ زندانی بر زمین، موی سر و صورتشان را تراشیده‌اند. همچنین عنوان شده که در حمله اخیر، زندانیان متهم به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق را به "قصد کشت" کتک زده‌اند.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، روز جمعه ۲۹ فروردین یادداشتی در رسانه‌ها نوشت و خواستار پاسخگویی مسئولان قوه قضاییه، وزیر دادگستری و وزارت اطلاعات در این زمینه شد. مطهری تاکید کرده بود که هرکس این اتفاق را تکذیب می‌کند بگذارد حقیقت با ملاقات خانواده‌ها با زندانیان روشن شود.
روزنامه "شرق" در شماره روز شنبه ۳۰ فروردین خود به نقل از محمود علوی، وزیر اطلاعات خبر داده بود که این وزارتخانه به زودی در باره ماجرای بند ۳۵۰ اوین اطلاعیه‌ای صادر خواهد کرد.

منصور حقیقت‌پور و محمدصالح جوکار، دو نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی به شرق گفته‌‌‌اند در سفر هستند و اطلاعات دقیقی از ماوقع ندارند اما موضوع را در بازگشت پیگیری می‌کنند.

به نوشته وبسایت "جرس"، خانواده‌های زندانیان سیاسی می‌خواهند روز یکشنبه روبروی مجلس تجمع کنند. محمدرضا تابش، نماینده مجلس وعده کرده که هیئتی از نمایندگان موضوع حمله به بند ۳۵۰ را بررسی خواهد کرد.

Saturday, 19 April 2014

بازداشت خشونت آمیز پنج فعال اهل‌سنت در بوکان




مسعود جوادی، نامق دلدل، محمود رسولی‌زاده، محمد محمدی و ابراهیم رسولی در ساعات اولیه روز جمعه بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعت ۷ صبح جمعه ۲۹ فروردین ماه ۵ تن از فعالین اهل‌سنت بوکان بنام‌های مسعود جوادی، نامق دلدل، محمد رسولی‌زاده، محمد محمدی و ابراهیم رسولی توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شدند.
یک منبع محلی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: «حدود ۵۰ نفر از ماموران وزارت اطلاعات بصورت مسلحانه به منزل این افراد مراجعه کرده و با بیشرمانه‌ترین نحوه قصد داخل شدن به اتاق خواب ایشان را داشتند که با اعتراض خانواده‌هایشان روبرو شدند. ماموران نیز در جواب این اعتراض شروع به ضرب و شتم این فعالین اهل‌سنت نمودند.»
وی در ادامه گفت: «ماموران وزارت اطلاعات حتی مادر مسعود جوادری که به بیماری آسم مبتلاست را نیز ضرب و شتم کردند و وی اکنون در بیمارستانی در ارومیه بستری است. ماموران حتی اقدام به شلیک بسوی محمود موسی‌زاده کردند که خوشبختانه به وی اصابت نکرد.»
این منبع همچنین بیان داشت که هر ۵ بازداشت شده پیش‌تر سابقه بازداشت بدلیل فعالیت‌های مذهبی را داشته و بتازگی از زندان آزاد شده‌اند.

شهادتنامه ۷۴ زندانی سیاسی درباره پنجشنبه سیاه اوین





74 زندانی سیاسی محبوس در بند 350 زندان اوین در شهادت نامه ای خطاب به دادستان تهران که به امضای اکثر قریب به اتفاق زندانیان حاضر در بند 350 رسیده، به شرح آنچه روز پنج شنبه در این بند گذشت و رفتار بی سابقه ی ماموران امنیتی پرداخته و تاکید می کنند که حاضرند در محاکم قضایی ادای شهادت نمایند....




۷۴ زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در شهادت نامه ای خطاب به دادستان تهران که به امضای اکثر قریب به اتفاق زندانیان حاضر در بند ۳۵۰ رسیده، به شرح آنچه روز پنج شنبه در این بند گذشت و رفتار بی سابقه ی ماموران امنیتی پرداختند.




به گزارش کلمه، این زندانیان سیاسی با توجه به اینکه ریاست و نظارت بر ضابطان دادگستری از جمله روسا و معاونان زندان و رسیدگی به گزارش وقوع جرم و اقامه دعوی در هر حوزه قضایی بر عهده دادستان است؛ با اعلام و اخبار تخلفات و جرایم صورت گرفته ضمن تقاضای رسیدگی و ثبت آثار و دلایل اثباتی جرم، ارجاع موضوع به پزشکی قانونی و نهایتا مجازات تمامی مسببین این اقدام خلاف قانون، شرع و اخلاق؛ میزان صدمات و جراحات وارده بر زندانیان مذکور را تأیید و گواهی دادند.

طی دو روز گذشته اخبار متعددی از جزییات حمله به بند ۳۵۰ زندان اوین و ضرب و شتم و آسیب دیدگی بی سابقه ی زندانیان سیاسی در این بند منتشر شد.

اتفاقی که علیرغم واکنش های وسیع مردم و فعالان سیاسی و مدنی و رسانه ها در همان ساعات اولیه در اقدامی شتاب زده از سوی رییس سازمان زندان های کشور تکذیب شد. پس از این تکذیبیه علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از خانواده های زندانیان سیاسی در گفت و گوهایی اعلام کردند که کسانی که این حمله را تکذیب می کنند می توانند با دادن ملاقات به زندانیان سیاسی با خانواده هایشان ادعای خود را ثابت کنند. در خواستی که طبعا از سوی مسئولان پذیرفته نشد.

و حالا ۷۴ زندانی سیاسی که شاهد ماجرا از نزدیک بوده اند با تایید اخبار منتشر شده، به روایت روز پنج شنبه پرداخته و تاکید می کنند که حاضرند در محاکم قضایی ادای شهادت نمایند.

لازم به ذکر است که در این شهادتنامه، تنها گزارش صدمات جسمانی وارد شده به زندانیان مجروحی آمده است که هم اکنون در بند ۳۵۰ حضور دارند، و طبعا باید اسامی و کیفیت صدمات وارده به زندانیان انتقال یافته به انفرادی را نیز به این فهرست افزود.

متن این شهادت نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:

در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ حدود ساعت ۹٫۳۰ صبح عده ای از نیروهای لباس شخصی به همراه ماموران و مسئولان انتظامی و حفاظتی زندان به عنوان انجام بازرسی به اندرزگاه ۳ (بند ۳۵۰) زندان اوین وارد شدند. افراد لباس شخصی که احتمالا از ماموران دستگاههای امنیتی بوده اند، به اتاق های بند وارد شده، پس از بازرسی بدنی، زندانیان را به قسمت هواخوری فرستاده و درب ساختمان را به روی آنها بستند.

در حین بازرسی، زندانیان داخل هواخوری متوجه شدند آن دسته از همبندیانی که هنوز در اتاق ها حضور دارند مورد ضرب و جرح شدید ماموران امنیتی لباس شخصی و همچنین گارد حفاظتی زندان قرار گرفتند. متاسفانه علیرغم اعتراض زندانیان، نه تنها این اقدام غیرقانونی متوقف نگردید، بلکه زندانیان معترض نیز به صورت غیرمنتظره با حمله ناگهانی و شدید ماموران امنیتی با باتوم و میله آهنی و مشت و لگد روبرو شدند.

در این میان مسئولان زندان از جمله مقام های حفاظتی و انتظامی نیز نه تنها مانع ضرب و جرح و فحاشی و هتک حرمت نسبت به زندانیان و تخریب اموال آنان نشدند، بلکه مامورین تحت امر خود از جمله لباس شخصی ها و نیروهای حفاظت زندان را ترغیب به برخورد فیزیکی با زندانیان می کردند.

در این حادثه غم انگیز و غیرانسانی تعداد ۱۳ نفر از زندانیان حاضر در اتاق ها که در مقابل چشم دیگران مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند با چشم بند و دستبند در حالی که خونریزی شدید برخی از آنها مشهود بود به مکان نامعلومی منتقل شدند مابقی مضروبان و مجروحان از جمله بیماران و سالخوردگان نیز در هواخوری بند محبوس و مقامات مسئول از تنظیم گزارش و صورت جلسه در مورد تعداد مصدومان و میزان تخریب اموال، امتناع نمودند که جهت ثبت میزان و شدت و صدمات جسمانی این افراد، اسامی مصدومان پس از معاینه تخصصی توسط دو نفر از پزشکان زندانی حاضر در بند به پیوسط اعلام و گواهی می گردد.

دادستان محترم تهران!

نظر به اینکه:

اولا- بازرسی از اماکن، لوازم و اشیاء محکومان، تحت نظارت رئیس زندان با رعایت تمامی موازین قانونی و مقررات شرعی و اخلاق اسلامی بر اساس ماده ۸۲ آیین نامه اجرائی سازمان زندان ها صرفا برای حفظ آرامش و امنیت داخل زندان پیش بینی و قابلیت اجرا دارد.

ثانیا- جلوگیری از حرکات یا اعمال سوء ماموران و نظارت تعلیم و رعایت موارد انضباطی و مراقبت در نحوه رفتار ماموران با محکومان و متهمان بر عهده مسئولان زندان است (مواد ۲۴ و ۳۰ آیین نامه اجرائی).

ثالثا- معاینه و معالجه مصدومان تهیه گزارش از میزان خسارات و صدمات ناشی از بازرسی، اخذ شکایات و اعلامات زندانیان، اعزام مجروحان به پزشکی قانونی و ثبت ادله و مستندات ارتکاب هرگونه تخلف و جرم از طرف ماموران به عهده مسئولان زندان بوده و تخلف از این امر مستوجب مجازات می باشد (ماده ۱۱۸ آیین نامه اجرائی سازمان زندان ها، ماده ۵۷۴ قانون مجازات اسلامی و ماده ۱۸ قانون آیین دادرسی کیفری).

رابعا- ورود نیروهای اطلاعاتی به داخل بند، تحت هر عنوان از جمله بازرسی، بازدید، بازجویی و … همچنین دستور و مباشرت به ضرب و شتم زندانیان و توهین و تهدید به استناد تبصره ۲ ماده ۱۶۲ آیین نامه اجرائی سازمان زندان ها و مواد ۱ و ۱۰ قانون تأسیس وزارت اطلاعات خلاف قوانین مدون و موجب مجازات است.

خامسا- اعمال مهاجمان که شامل ضرب و جرح، تخریب و اتلاف اموال شخصی و عمومی، توهین، تهدید، استعمال الفاظ رکیک و فحاشی، هتک حیثیت و حرمت اشخاص و … علاوه بر مجازات بر اساس قانون مجازات اسلامی تخلف اداری و انتظامی محسوب می گردد.

سادسا- نظر به اینکه ریاست و نظارت بر ضابطان دادگستری از جمله روسا و معاونان زندان، وظیفه قانونی دادستان می باشد (بند ب ماده ۳ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب) و کشف جرم و تعقیب متهم، رسیدگی به گزارش وقوع جرم و اقامه دعوی از جنبه حق الهی و حفظ حقوق عمومی و حدود اسلامی در هر حوزه قضایی بر عهده دادستان است؛ با اعلام و اخبار تخلفات و جرایم صورت گرفته ضمن تقاضای رسیدگی و ثبت آثار و دلایل اثباتی جرم، ارجاع موضوع به پزشکی قانونی و نهایتا مجازات تمامی مسببین این اقدام خلاف قانون، شرع و اخلاق؛ میزان صدمات و جراحات وارده بر زندانیان مذکور را تأیید و گواهی نموده حاضریم در محاکم قضایی ادای شهادت نمائیم.

۱- کامیار ثابت صنعت: شوک شدید عصبی- احساس فشردگی و درد در قفسه سینه به همراه علائم قلبی که به دنبال استفاده از داروی زیر زبانی، علائم تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کرد.

۲- امید بهروزی: بریدگی عمیق با شئ برنده در سطح قدامی مچ دست راست که با خونریزی شدید همراه بود و با اقدام مناسب بلافاصله هموستاز برقرار گردید و به همان صورت به بهداری اعزام شد. در معاینه اول احتمال وجود جسم خارجی در محل زخم وجود داشت.

۳- اکبر امینی ارمکی: پارگی نسبتا عمیق پوست سر در ناحیه بالای گوش راست، که نسبت به برقراری هموستاز اقدام شد. خونمردگی و تورم در قسمت خلفی سر، که در ادامه با سرگیجه و تهوع و تاری دید همراه گردید.

۴- اسماعیل برزگری: تورم و تندرنس شدید در بخش پائینی سمت چپ قفسه سینه که با علائم شکستی دنده مطابقت داشت.

۵- علیرضا رجایی: کوفتگی در ناحیه قدام ساعد دست راست، کبودی و کوفتگی نواری شکل در ناحیه پشت (کتف چپ و کتف راست).

۶- امین چالاکی: کوفتگی به همراه خراشیدگی و خون مردگی جزئی در ناحیه خلفی آرنج چپ.

۷- مسعود عرب چوبدار: کوفتگی ناحیه کتف راست و بالای بازوی راست به همراه تورم جزئی و محدودیت حرکت در مفصل کتف راست.

۸- فرشید فتحی: کوفتگی و تورم در انگشت شست پای چپ و محدودیت حرکت در مفاصل این ناحیه.

۹- سید حسین رونقی ملکی: کوفتگی و تورم جزئی پوست سر در ناحیه خلفی سر، بریدگی های کوچک و کم عمق در انگشتان و پشت دست چپ و کف دست راست.

۱۰- مجید محمدی معین: قرمزی ملتهمه چشم چپ و کوفتگی به همراه کبودی مختصر اطراف چشم چپ.

۱۱- اصغر قطان: کوفتگی به همراه تورم خفیف در پشت پای چپ و راست.

۱۲- عماد بهاور: کوفتگی های متعدد در سراسر بدن، کبودی های نواری شکل در ناحیه پشت و کتف ها، خراشیدگی های خفیف و کوفتگی در ناحیه مچ هر دو دست.

۱۳- پیمان کاسن نژاد: کوفتگی و تورم در ناحیه قدام ساعد چپ و بریدگی جزئی در قدام ساق راست.

اسامی امضا کنندگان این شهادت نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته است:

۱- محمدمهدی احمدی

۲- حسن اسدی زیدآبادی

۳- امیر اسلامی

۴- ناصر اصفهانی

۵- وحید اصغری

۶- داریوش الیاسی

۷- عباس امیدی

۸- اکبر امینی ارمکی

۹- کامران ایازی

۱۰- علی ایرانی

۱۱- حمید بابایی

۱۲- سیدمحمود باقری

۱۳- کاظم برجسته

۱۴- عماد بهاور

۱۵- قربان بهزادیان نژاد

۱۶- سیدعلیرضا بهشتی شیرازی

۱۷- مسعود پدرام

۱۸- کامیار ثابتی صنعت

۱۹- نادر جانی

۲۰- امین چالاکی

۲۱- غلامرضا حسینی

۲۲- رسول حیدرزاده

۲۳- مرتضی خزانه داری

۲۴- مرتضی خسروی

۲۵- شاهین دادخواه

۲۶- احمد دانش پور مقدم

۲۷- محسن دانش پور مقدم

۲۸- صفا دارنه

۲۹- حمید درخشنده

۳۰- امیر درستی

۳۱- ایرج درفشی

۳۲- مهدی دولتی درآباد

۳۳- علی ذاکری

۳۴- محمد صداق ربانی املشی

۳۵- علیرضا رجایی

۳۶- علیرضا رجبیان فرد

۳۷- مرتضی رحیم طایفه

۳۸- علی رضایی

۳۹- سید حسین رونقی ملکی

۴۰- مهدی ری شهری

۴۱- امید زارعی نژاد

۴۲- مهدی ساجدی فر

۴۳- سالار ستوده

۴۴- علی سلان پور

۴۵- رضا سمیعی منفرد

۴۶- علیرضا سیدیان

۴۷- رضا شهابی

۴۸- امید شاهمرادی

۴۹- آروین صداقت کیش

۵۰- رسول عبدالهی

۵۱- بهزاد عباسی

۵۲- مسعود عرب چوبدار

۵۳- فرشید فتحی

۵۴- ابراهیم فیروزی

۵۵- سیامک قادری

۵۶- محسن قشقایی زاده

۵۷- محمد قویدل

۵۸- پیمان کاسن نژاد

۵۹- رمضانعلی کاظم زاده

۶۰- حمید کرواسی

۶۱- امید کوکبی

۶۲- جعفر گنجی

۶۳- حسین لاوی

۶۴- منوچهر محمدعلی

۶۵- مجید محمدی معین

۶۶- آرش مقدم

۶۷- حمیدرضا مهاجرانی

۶۸- بهزاد میرزایی

۶۹- محسن میردامادی

۷۰- احمد نظر

۷۱- نصور نقی پور

۷۲- محمد حسین نعیمی پور

۷۳- سید احمد هاشمی

۷۴- محمد حسن یوسف پور سیفی

Monday, 14 April 2014

دست‌ پنهان جمهوری اسلامی در جهان/علیرضا محمدیان



درباره سپاه قدس، ماموریت‌ها و اقدامات
علیرضا محمدیان/ فعال سیاسی
چکیده: نیروی قدس شاخه شبه نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. از نیروی قدس می‌توان به عنوان بازوی قوی و محرک انقلاب اسلامی در طول سال‌های تاسیسش یاد کرد. نام نیروی قدس برگرفته از لغت عربی است که به بیت‌المقدس اطلاق می‌شود و این نام تعهدی است برای دولت ایران در بیرون راندن اسراییلی‌ها از سرزمین به‌ قول آنها اشغالی فلسطین است.
عملکرد سپاه قدس در این سال‌ها‌‌ نشان داده که بیشترین فعالیت این نیرو در خارج از کشور برای اهداف تروریستی است؛ از قبیل سرکوب اپوزیسیون خارج از کشور، دخالت مسلحانه در امور کشورهای منطقه، پرورش و کمک مالی و    در اختیار قرار دادن تجهیزات نظامی به گروه‌های شبه نظامی اسلامی و تندرو در خاورمیانه، مبارزه با غرب و در نهایت فعالیت‌های اقتصادی و بسیاری فعالیت‌های دیگر که در ادامه بحث بدان اشاره خواهیم کرد.
نیروی قدس و سپاه پاسداران اولین تشکل پیچیده‌ی سیاسی، امنیتی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و به واسطه‌ی‌ فعالیت‌های جاسوسی، تروریستی، نظامی و اقتصادی خود، دست پنهان و سکوی پرتابی برای این رژیم محسوب می‌گردد. درباره ماموریت‌ها و رسالت سپاه قدس، گزیده‌ای از فعالیت‌های این نیرو از بدو تاسیس تاکنون و بررسی حضور آن در درگیری‌های سوریه گزارشی تهیه شده که در پی می‌آید.

فرمانده‌ای از جنس "ژان لوکار"!
فرمانده سپاه قدس سرلشگر "قاسم سلیمانی" است؛ او خود راساََ در فعالیت‌های این گروه شرکت دارد. وی یک متفکر  نظریه‌پرداز استراتژیک با 55 سال سن بارها نشان داده که مهره‌ی‌ اصلی خامنه‌ای برای حفظ نظام است. مقامات اطلاعاتی آمریکا و انگلیس زندگی واقعی این ژنرال ایرانی را با شخصیت افسانه‌ای «کارلا» مامور اطلاعاتی شوروی سابق در رمان‌های دوران جنگ سرد "ژان لوکار" مقایسه می‌کنند. وظیفه او به عنوان یک نافذ قوی اطلاعاتی، استراتژیست سیاست‌های خارجی، پرورش دیپلمات‌ها، فرمانده نیروهای رزم و برنامه‌ریز اصلی عملیات‌ها است. سپاه قدس یک ارتش ایدئولوژیک زبده است که از بین نخبگان دست‌چین می‌شود. محققان آمریکایی تعداد افراد فعال در سپاه قدس را حدوداً 50 هزار نفر عضو تخمین می‌زنند. این سپاه با این تعداد نیروی قابل توجه، ماموریت‌ها و فعالیت‌های متنوعی را در کارنامه خود داشته و دارد و برای درک بهتر از ساختار تشکیلاتی این نیرو، دانستن مجموعه رسالت‌هایش را باید در نظر داشت.

نیروی قدس و ماموریت‌هایش
نیروی قدس از بدو تاسیس تاکنون فعالیت‌ها و ماموریت‌های متنوعی را بر عهده داشته است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آموزش شبه‌نظامیان شیعه "حزب‌الله" و "حماس"
- دخالت نظامی و آموزش به نیروهای تروریستی و شبه نظامیان عراقی در منطقه
- دخالت در جنگ یوگسلاوی سابق و حمایت از مسلمانان بوسنی و هرزگوین ضد نیروهای صرب
- نفوذ در فلسطین و دخالت و سعی در بیرون راندن اسرائیلی‌ها
- دخالت مستقیم در توطئه‌های تروریستی خارج از کشور
- ترور اشخاص سرشناس فعال و سیاسی اپوزیسیون خارج از کشور ایران
- دخالت در ورود و خروج کالا بدون پرداخت گمرکی در مبادلات اقتصادی
- ترانزیت مواد مخدر و نفوذ و فعالیت کنونی‌اش در ناآرامی‌های سوریه‌ و دخالت مستقیم در سرکوب مردم بی دفاع سوریه.
به رغم تمامی ماموریت‌ها و فعالیت‌های سپاه قدس و با وجود شواهد و ردپاهای به جا مانده این نیرو در ترور و سرکوب، خفقان و دخالت، همچنان  مدعی است که در این فعالیت‌های مذکور شرکت نداشته و همواره تمامی اتهامات را رد کرده است. از آن جمله میتوان به حضور سپاه قدس در خارج از مرزهای ایران اشاره کرد.

سپاه قدس در خارج از مرزهای ایران چه می‌کند؟
دلیل تمامی فعالیت‌های سپاه قدس در خارج از کشور را چگونه می‌توان توجیه کرد؟ دخالت، نفوذ، ترور، حمایت مالی و معنوی از نیروهای خودمختار و سرکوب چه نتیجه‌ای را برای سپاه قدس در بر دارد؟! نتیجه‌ای غیر از کوبیدن میخ نظام و استوار نگاه داشتن درخت پوسیده و کرم‌خورده‌ی رژیم انقلاب اسلامی نمی‌توان متصور شد! چرا که هر رژیم دیکتاتوریی برای برجا ماندن بر سر قدرت خود، نیاز به نیروهای سرکوبگری دارد که بتواند هر جنبشی را قبل از رویش در نطفه خفه کند و در این راه نیاز به نیروهای خارج از کشور را نیز دارد که به موقع برای کمک بتوان دست نیاز به سویشان دراز کرد؛ دوستان وفاداری در خارج از کشور که به رغم تعداد کم و محدود از جنس خودشان، آموزش‌دیده، سرکوبگر و درنده‌خو بوده و در طول سال‌های حیات این نیرو در ماموریت‌های برون‌مرزی کمک حال آنان بوده‌اند.

ماموریت‌هایی که نمی‌شود ندید!
ماموریت‌ها و فعالیت‌های سپاه قدس موسوم به نیروی قدس در خارج از مرزهای قانونی کشور ایران را نمی‌توان نادیده گرفت. حال که با عملکرد نیروی سپاه قدس آشنا شدیم جا دارد در اینجا به مثال‌های عینی این نیرو در خارج از کشور برای آگاهی اذهان عمومی بپردازیم. ابتدا به ترورهای انجام شده توسط این گروه تیتروار اشاره خواهیم کرد:
- ترور "شهریار شفیق" پسر "اشرف پهلوی" و "علی‌اکبر طباطبایی"
- ترور ارتشبد "غلامعلی اویسی" و برادرش "حسین اویسی"
- ترور "حمیدرضا چیتگر"
- ترور "عبدالرحمن قاسملو" رئیس حزب "دموکرات کردستان ایران" به همراه دو تن از مسوولین این حزب
- ترور "کاظم رجوی" برادر "مسعود رجوی"
- ترور "شاهپور بختیار" و منشی‌اش "سروش کتیبه"
- ترور "فریدون فرخزاد" که در منزل شخصی‌اش در آلمان با ضربات چاقو به قتل رسید
- ترور "صادق شرفکندی" دبیرکل حزب "دموکرات کردستان ایران" به همراه سه تن دیگر از یارانش در رستوران "میکونوس برلین"
- و در نهایت ترور نافرجام سفیر عربستان توسط نیروهای سپاه قدس که با همکاری کارتل‌های مواد مخدر مکزیک اجرا شد؛ ضارب این ترور که "عادل الجبیر" نام دارد به گفته روزنامه "کریستین ساینت مانیتور" و براساس اسناد محرمانه منتشر شده در "ویکی لیکس" در گفتگو با مقامات نظامی آمریکا با اشاره به تحرکات ایران از آمریکا خواسته بود که جلوی ایران و تحرکاتش را از طریق گزینه نظامی بگیرد!

حضور نظامی سپاه قدس در سوریه
از جمله اقدامات اخیر سپاه قدس در منطقه می‌توان به دخالت در جنگ داخلی سوریه و سرکوب نیروهای مردمی علیه دولت "بشار اسد" اشاره کرد. رخنه سپاه قدس در جنگ داخلی سوریه به قدری چمشگیر است که در شهر "حلب" در شمال سوریه، پایگاه نظامی برای استراحتگاه سربازان و نیروهای سپاه قدس تشکیل شده است؛ با این حال سپاه قدس این ادعای روشن را همیشه رد کرده است، و خاطر نشان می‌کند نیروهایی که با "بشار اسد" وارد درگیری‌های خیابانی می‌شوند، شورشیانی مجهز به تجهیزات نظامی هستند و این آنها هستند که مردم سوریه را سرکوب می‌کنند نه نیروهای دولتی "بشار اسد" و نه سپاه قدس و همچنین نه یارانشان در "حزب‌الله" و "حماس"! و این ادعا را برای دولت "بشار اسد" نیز دیکته می‌کنند که شما نیز سرکوب مردم سوریه را توسط نظامیان تکذیب کنید! برای درک بیشتر این کمک‌ها به دلایل محکمی نیاز داریم تا پایداری و دوام حکومت فعلی سوریه را بهتر مورد ارزیابی قرار داده باشیم.


کمک به برقراری صلح و ثبات و مبارزه با تروریسم
دلیل کمک سپاه قدس به دولت "بشار اسد" برای سرکوب مردم مبارز، علاوه بر جبران کمک تسلیحاتی پدرش "حافظ اسد" در دوران جنگ ایران و عراق، دلیل محکم‌تری وجود دارد و آن استقرار یک پشتوانه‌ی سیاسی و استراتژیک البته به زعم خودشان در منطقه است. منطقه خاورمیانه که جولانگاه رژیم جمهوری اسلامی است و نیاز به حضور فعالانی برای پشتوانه‌ی سیاسی جمهوری اسلامی در این منطقه از نظر رژیم به شدت احساس می‌شود. جایگاهی که همواره از طرف دولت‌های اروپایی و آمریکایی سست و پوشالی شناخته شده است.
همواره رژیم جمهوری اسلامی بیم آن دارد که با از دست دادن تمامی حمایت‌ها، دیگر جایی برای جولان نداشته باشد و سقوطش چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور به صورتی حتمی رقم بخورد و این بهانه‌ای شده است برای رژیم جمهوری اسلامی تا سپاه قدس را بیش از پیش تقویت نموده و همیشه دست پنهانی برای تغییر معادلات منطقه‌ای و جهانی را در اختیار داشته باشد. به نظر می‌رسد کشورهای قدرتمند و تاثیرگذار و حافظ صلح و دموکراسی با اعتراض و واکنش مناسب در مقابل مجموعه اقدامات این گروه شبه نظامی می‌توانند به برقراری صلح و ثبات و مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان کمک شایانی کنند.

نظامیان پاسگاه انتظامی بیتوش، به گروهی از روستاییان سردشتی تیراندازی کردند








شماری از شهروندان روستای "مزن‌آباد" سردشت به هنگام جمع‌آوری گیاهان خوراکی در کوه‌های منطقه، از سوی پاسگاه انتظامی روستای بیتوش مورد تیراندازی مستقیم قرار گرفتند.

به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا و به گفته یکی از ساکنین روستای مزن آباد، روز پنج‌شنبه هفته گذشته در نتیجه شلیک نیروهای انتظامی مستقر در پاسگاه بیتوش به شهروندان، یک سرباز با شلیک خود این نیروها زخمی و ٣ راس اسب شهروندان نیز تلف شدند.

این منبع افزود: با زخمی شدن این سرباز، فرمانده پاسگاه بیتوش به نام "دوستی" از مردم درخواست همکاری کرده بود، اما به دلیل بی‌حرمتی این نیروها به ساکنین روستا، مردم از همکاری با این نیروها خودداری و در نتیجه فرمانده این پاسگاه تهدید به گلوله‌باران روستا کرد.

این منبع گفت: "روز جمعه فرمانده پاسگاه بیتوش با ٦٠ نفر از نیروهای انتظامی به بهانه جمع‌آوری ماهواره به روستای مزن‌آباد رفته و اقدام به شلیک گاز اشک‌آور به حیاط و منازل شهروندان کُرد کرده بود.

وی از آتش‌سوزی در منزل مسکونی یک شهروند کُرد به نام دلشاد اسماعیلی بر اثر تیراندازی به تانکر نفت خبر داد و گفت: نزدیک به یک ماه می‌باشد که بازارچه مرزی اشکان بسته می‌باشد و هرگونه تردد کولبران در مرز را ممنوع اعلام کردند و ساکنین روستاها برای امرار معاش از راه فروش گیاهان خوراکی به کوه‌های تالش رفته بودند.

گفته می‌شود، این طرز برخورد پاسگاه بیتوش نارضایتی مردم منطقه آلان سردشت را درپی داشته و روز جمعه فرماندار سردشت به روستای مزن‌آباد رفته بود و با اعتراض ساکنین روستای مواجه گردید.

هر ساله و در فصل بهار، شهروندان کُرد در مناطق مرزی با اقلیم کُردستان ـ عراق به منظور چرای دام و نیز تأمین مایحتاج زندگی روزانه، راهی کوه‌های منطقه می‌شوند که نیروهای هنگ مرزی به بهانه‌ی "تأمین مرزها" اقدام به تیراندازی مستقیم و بدون هدف به کوهپایه‌ها می‌کنند که در بسیاری موارد کشته و زخمی شدن آنان را درپی داشته است.c