Saturday, 25 January 2014

بررسی پرونده زانیار و لقمان مرادی در دادگاه عمومی



باوجود صدور حکم اعدام در دادگاه انقلاب، پرونده زانیار مرادی و لقمان مرادی اینبار در دادگاه عمومی رسیدگی می‌شود.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲ بهمن ماه خدابخش قاضی ناظر بر زندان به زانیار و لقمان مرادی اطلاع می‌دهد که پرونده ایشان برای رسیدگی در دادگاه عمومی ارسال شده و در این دادگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

پرونده ایشان پیشتر در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی مورد بررسی قرار گرفته و برای ایشان محکومیت اعدام در نظر گرفته شده است.

زانیار مرادی و لقمان مرادی متهم هستند پسر امام جمعه مریوان را به قتل رسانده‌اند.

لازم به یاد آوریست، این اتهام بار‌ها توسط زانیار و لقمان مرادی رد شده است.

فساد گسترده دولت پیشین در مناطق آزاد






مدیر عامل مناطق آزاد قشم با اشاره به فساد گسترده دولت پیشین در مناطق آزاد، می‌گوید احمدی‌نژاد حتی فرودگاه قشم را هم فروخت. چندی قبل هم گفته شد مناطق آزاد به حیاط خلوت اکبر ترکان تبدیل شده است.

اخبار تخلفات روسای مناطق آزاد یک‌به‌یک منتشر می‌شود، دولت روحانی، دولت احمدی‌نژاد را متهم به فساد گسترده در این حوزه می‌کند و از سوی دیگر وب‌سایت‌های خبری (حتی رسانه‌های نزدیک به دولت)، می‌گویند دولت‌مردان جدید هم این مناطق را به حیاط خلوت خود تبدیل کرده‌اند.

در این خصوص روزنامه «شرق» با مدیر عامل جدید منطقه‌ی آزاد قشم گفتگو کرده است. او می‌گوید از منطقه آزاد ارس گرفته تا چابهار، کیش، اروند و قشم همه دارای فساد است.

گفتنی است چندی پیش هم خبر دستگیری «علیرضا عامری»، رییس سابق منطقه آزاد کیش در مرز ترکیه منتشر شد که بعدا تکذیب شد.

احمدی‌نژاد فرودگاه را فروخت

در این راستا شهریار مشیری٬ مدیرعامل منطقه آزاد قشم در گفتگو با روزنامه «شرق» گفته در دولت محمود احمدی‌نژاد زمین فرودگاه قدیمی قشم که جزو اموال عمومی بوده «به متری ۸۰ هزارتومان یعنی یک دهم قیمت واقعی» فروخته‌ شد.

آقای مشیری در گفتگو با این روزنامه افزود: بر اساس قانون خصوصی‌سازی تنها مدیریت فرودگاه را می‌توان واگذار کرد اما نه این‌که کل فرودگاه را فروخت اما آن‌ها فروخته و روی باندش شهرک‌سازی کرده‌اند.

وی گفته است: «باند به‌طورکلی از بین رفته ‌است. این فرودگاه قدیمی قشم بوده که تعطیلش کردند تا آن را بفروشند درحالی که قابل استفاده بوده ‌است. متروکه‌شدن که دلیلی برای فروش نیست، می‌توانست محل آموزش خلبانی شود. اگر شما جایی در دنیا سراغ دارید که فرودگاه را فروخته باشند به من بگویید.»

فساد در مناطق آزاد بیداد می‌کند

مدیر عامل منطقه قشم در این گفتگوی مفصل از بسیاری از فسادها و اقدامات غیرقانونی احمدی‌نژاد نام برده است. از جمله این‌که در حال حاضر «دوگونی چک و اوراق و مستندات چک به ارزش ریالی بیش از ۲۰ میلیاردتومان وجود دارد، چک‌هایی را که نه نقد کرده و نه به حساب گذاشته‌اند» و سرنوشت نقد شدن آن معلوم نیست «اما از آن سو مبایعه‌نامه‌ها ردوبدل شده و اموال سازمان مثل زمین‌ها تصرف شده است.»

مشیری در پاسخ به این پرسش که این «دو گونی چک» بلااستفاده «اهمال بوده یا زد و بند» می‌گوید: «بله، بندوبست بوده است. ما برای همه این‌ها در دادگستری قشم دادخواست حقوقی داده‌ایم و تقاضای ابطال مبایعه‌نامه و فسخ قرارداد و تقاضای وصول طلب‌های سازمان را به دادگستری تقدیم کرده‌ایم.»

سرقت مشکوک هم‌زمان ۶ کشتی

مشیری در پاسخ به این پرسش که «بحث سرقت تعدادی کشتی هم بود، بالاخره معلوم شد قضیه چه بوده است؟» می‌گوید: «اعلام کردند که شش فروند کشتی ما به سرقت رفته ‌است. به ازای اخذ ۵۰ میلیون‌دلار وام از بانک کشاورزی شش‌فروند کشتی خریداری شده‌بود اما بعد از یک‌هفته اعلام شد که کشتی‌ها به سرقت رفته‌اند. عجیب نیست سرقت شش کشتی؟ اصلا امکان ندارد شش کشتی هم‌زمان سرقت شود. معلوم است ساختگی است. چون نیروی دریایی ارتش و سپاه، کل خلیج‌فارس و دهنه تنگه هرمز و دریای عمان را زیرنظر دارند و حتی یک قایق موتوری هم نمی‌تواند سرقت و از تنگه خارج شود.»

دولت روحانی و باز هم تداوم فساد

اما این فساد تنها منحصر به دولت احمدی‌نژاد نمی‌شود. با روی کار آمدن روحانی هم ظاهرا این روال هم‌چنان ادامه دارد. چندی قبل وب‌سایت «عصر ایران» که رسانه‌ای نزدیک به دولت است نامه‌ای را منتشر کرد که در آن از اکبر ترکان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد به‌شدت انتقاد شده بود.

نویسنده‌ی نامه گفته بود اکبر ترکان، مشاور ارشد حسن روحانی درصدد تبدیل مناطق آزاد به حیاط خلوت خود است.

«عصر ایران» در این خصوص نوشت: «نامه‌ای - که امضای آن محفوظ است - به عصرایران رسیده که حاوی نقدهایی جدی در خصوص عمل‌کرد شورای مناطق آزاد در ماه‌های نخست دولت یازدهم است.»

در بخشی از این نامه خطاب به اکبر ترکان، مشاور عالی روحانی و دبیر شورای مناطق آزاد آمده است: «عمل‌کرد شما در همین مدت کوتاه در مسوولیت مناطق آزاد، که در دولت سابق به دلیل رابطه سالاری به جای شایسته‌سالاری و انواع و اقسام رانت‌خواری‌ها به حق به حیاط خلوت دولت سابق تشبیه می‌شد، موجب شده است نگرانی در مورد تبدیل شدن مناطق آزاد در دولت اعتدال به حیاط خلوت ترکان و دوستان نیز به وجود آید.»

نویسنده‌ی نامه سپس برخی از انتقادات خود را درباره‌ی عزل و نصب‌های ترکان مطرح کرده است: «انتصاب یک مدیر رده سوم شهرداری تهران، به سمت عالی در منطقه آزاد کیش با گردش مالی چند هزارمیلیارد تومان و پروژه‌های حساس و تخصصی، اقدام ابهام انگیز شما بوده که بدون توجیه منطقی انجام شده است... انتصاب فردی با مسائل و سوابق خاص به دلایلی که خود می‌دانید در تریبون‌های عمومی قابل بیان نیست، به سمتی عالی در منطقه آزاد چابهار در شرایطی که حتی مولوی عبدالحمید، امام جمعه و نمایندگان مجلس از این فرد حمایت نکرد و تنها با توصیه برخی نزدیکان‌تان این انتصاب صورت گرفته است.. انتصاب فردی به سمت عالی در منطقه آزاد اروند که فاقد تحصیلات و تخصص لازم در این حوزه بوده...»

گفتنی است پیرامون فسادهای نجومی در جمهوری اسلامی، علاوه بر این‌که گاهی تعدادی از آن‌ها رسانه‌ای می‌شود (فساد سه هزار میلیاردی، بابک زنجانی، شهرام جزایری، خاوری و ..)، دو روز پیش هم اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «بسیاری از فسادها هنوز علنی نشده است.»

Thursday, 23 January 2014

اعدام هفت زندانی در زندان کرمانشاه!!






بامداد امروز هفت زندانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه به دار آویخته شدند.

واحد مرکزی خبربه نقل از ملکی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه نوشت : پنج نفر از این افراد به جرم حمل حدود ۱۰۲ کیلوگرم انواع مواد مخدر و 2 نفر هم به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند که پس از تایید در دیوان عالی کشور امروز اجرا شد.

بدین ترتیب در هفته‌های نخست سال ۲۰۱۴ میلادی حدود ۵۰ نفر در ایران اعدام شده اند. روز گذشته نیز سه‌ گزارشگر ویژه سازمان ملل در بیانیه‌ای نسبت به موج اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی‌ کرده و از مقامات ایرانی خواستند اتا این اعدام‌ها را متوقف کنند.

صبح چهارشنبه اعدام حداقل یک زندانی درزندان مرکزی زاهدان





صبح روز گذشته چهارشنبه حکم قرون وسطایی اعدام حداقل یک زندانی درزندان مرکزی زاهدان به اجراگذاشته شد.

روز چهارشنبه ۲ بهمن ماه زندانی شهسوار رئیسی حدودا ۳۱ ساله در محوطه زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شد . او بیش از ۵ سال در زندان بسر برده بود.

زندانی شهسوار رئیسی روز سه شنبه از بند ۳ به سلولهای انفرادی بند قرنطینه انتقال یافت و بیش از ۲۴ ساعت در انتظار اجرای حکم قرون وسطایی اعدام بسر برد.

در طی هفته جاری حداقل ۲ زندانی در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شدند ولی هنوز قوه قضاییه ولی فقیه خبر اعدام های فوق را اعلام نکرده است . آمار اعدام های مخفی بیش از ۶۰ در صد اعدام ها را تشکیل می دهد.

یکی از سیاستهای ضدبشری آخوند علی خامنه ای استمرار یافتن اعدام های گروهی در زندان ها است و تقریبا روزانه اعدام ها در زندانهای وی به اجرا گذاشته می شود .این اعدام ها با دستور و تایید آخوند صادق لاریجانی از جنایتکاران علیه بشریت که نام وی در لیست ناقضین بین المللی حقوق بشر می باشد.این آخوند منصوب ولی فقیه در قوه قضاییه می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ، استمرار اعدام های مخفی در زندانهای ولی فقیه آخوند علی خامنه ای به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت آخوند علی خامنه ای و سایر آخوندهای همدست وی به دادگاه کیفری بین المللی است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

اعدام دست‌کم دو زندانی در تبریز و زاهدان




روز دوشنبه یک متهم به قتل در زندان مرکزی تبریز و یک زندانی متهم به قتل دیگر در زندان مرکزی زاهدان از طریق چوبه دار اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده دم دوشنبه ۳۰ دی ماه جوان ۲۷ ساله‌ای بنام «سجاد پورنجف» که از فروردین ماه سال ۱۳۸۷ به اتهام قتل عمد در زندان مرکزی تبریز بسر می‌برد، در محوطه این زندان از طریق چوبه دار اعدام شد.
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «سجاد پورنجف در یک نزاع دسته جمعی در روستای شجاع از توابع شهرستان جلفا مرتکب قتل شده بود و دادگاه عمومی وی را به اتهام قتل عمد به قصاص نفس (اعدام) محکوم کرد.»
حکم اعدام وی در ساعت ۶ صبح روز دوشنبه به اجرا در آمد.
همچنین سحرگاه روز دوشنبه ۳۰ دی ماه یک زندانی دیگر به‌نام «چنگیز شهنوازی» به اتهام قتل عمد در محوطه زندان مرکزی زاهدان، از طریق چوبه دار اعدام شد.
این زندانی که حدود ۴۰ سال سن داشت، از ۷ سال پیش در زندان مرکزی زاهدان بسر برده و به اتهام قتل عمد به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود.

اخلال در دفن اجساد بهاییان شهر تبریز



مسئولین از غسل و دفن اجساد بهاییان شهر تبریز با تابوت ممانعت به عمل آوردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از تخریب بسیاری از گورستانهای بهائیان ایران، از مرداد ماه سال ۹۰ جامعه بهائی شهر تبریز نیز اجازه غسل عزیزان از دست رفته خود را ندارند.
بعد از فوت خانم فاطمه سلطان زارعی از طرف گورستان تبریز (وادی رحمت) اعلام شد که اجازه غسل و استفاده از تابوت (طبق تعالیم دیانت بهائی) را ندارند و یا از دفن این شهروند بهائی جلوگیری خواهد شد.
این در حالی است که بهائیان در گذشته در تامین هزینه گورستان تبریز (وادی رحمت) نیز مشارکت داشته‌اند و تا تاریخ فوق همواره بدون مشکل در کنار دیگر شهروندان دفن می‌شدند.
بهائیان این شهر از طریق قانونی از تمامی مسئولین از جمله «استانداری، شهرداری، دفتر امام جمعه، دفتر وادی رحمت، کمسیون فرق و ادیان، شورای شهر، بیت رهبری، رئیس جمهور و نمایندگان مجلس» پیگیر رفع این مشکل بوده‌اند ولی تمامی مسئولین به شکلی سر باز می‌زنند.
در پیگیری خانواده آقای «ثابت محمدی» آخرین متوفی به ایشان اعلام شد که جسد جوان از دست رفته خود را تحویل دهند و تا ظهر‌‌ همان روز، محل تدفین تامین خواهد شد، که باز هم با خلف وعده همراه بوده و این مشکل تا این لحظه پا برجاست.
گفتنی است در ۱۱ مورد قبل، اجساد بدون تابوت و غسل، در شهر می‌اندوآب به فاصله بیش از یک و نیم ساعت از تبریز، که این فاصله (بیش از یک ساعت) نیز خلاف موازین دیانت بهائی است دفن شده‌اند.

مسمومیت ۷ شهروند گیلانی بدلیل سوخت مخلوط




۷ نفر در استان گیلان به دلیل مسمومیت از گاز منوکسید کربن حاصل از سوخت گازوئیل موجود در نفت راهی بیمارستان شدند.
یکی از ساکنان روستای خشکنودهان به گزارشگر هرانا گفت: «ساکنان روستای خشکنودهان از توابع فومن درحالی از گاز شهری محروم هستند که اکثر مناطق اطراف این روستا سال هاست از گاز شهری بهره‌مند هستند. این در صورتیست که شورای این روستا جهت لوله کشی گاز به درب منازل این روستا نشینان هزینه‌های سنگین طلب نموده که از ۵۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان به نسبت نزدیک یا دور بودن از جاده اصلی مطالبه شده است که به نسبت درآمد ناچیز حاصل از کشت برنج، اکثر خانوار‌ها از پرداخت این مبالغ عاجز می‌باشند.»
وی در ادامه گفت: «همچنین این روستا علاوه بر محرومیت از گاز از نفت خالص هم محروم می‌باشد که ساکنان این منطقه مجبور به خرید نفت از دلال‌ها می‌باشند که بعضا گران‌تر و نا‌خالص است. ساکنان این منطقه معتقدند نماینده شهرستان فومن در مجلس شورای اسلامی به این دلیل که مردم این روستا به او رای نداده‌اند با آن‌ها سر ناسازگاری دارد و تمایلی به گاز رسانی به این منطقه ندارد.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «روز پنجشنبه مورخ ۲۶ دی ۹۲ هفت نفر از ساکنان این روستا بدلیل مسمومیت ناشی از سوخت گازوئیل موجود در نفت خریداری شده نیمه‌های شب مسموم و دچار خفگی شده و روانه بیمارستان شده‌اند.»

Wednesday, 22 January 2014

محکومیت یک شهروند بهایی به ۵ سال زندان





طلوع گلکار شهروند بهایی ساکن تهران به اتهام ارتباط با دانشگاه مجازی بهاییان به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک شهروند بهایی ساکن تهران به نام «طلوع گلکار» که پیش از این در هجوم نیروهای امنیتی در خرداد ماه سال ۱۳۹۰ به دانشگاه مجازی بهاییان ایران دستگیر و به قید وثیقه آزاد شده بود، به حکم دادگاه انقلاب تهران به اتهام ارتباط با دانشگاه مجازی بهاییان به پنج سال حبس تعزیری محکوم گردید.
حکم مزبور در ۲۴ دی ماه به وکیل نامبرده، ابلاغ و جهت اعتراض و ارائه به دادگاه تجدید نظر ۲۰ روز مهلت داده شده است.
یادآوری می‌شود در حال حاضر بیش از ده نفر از شهروندان بهایی به دلیل ارتباط با دانشگاه مجازی بهاییان در حال گذراندن دوره محکومیت در زندان‌های رجایی شهر و بند زنان اوین می‌باشند.

بازداشت شماری ازجوانان فلاحیه وجراحی



در پی بازداشت شرکت کنندگان در مراسم تشیع یک شاعر عرب، نیروهای امنیتی به منازل افرادی که در مراسم شرکت کرده بودند حمله کرده و تعدادی از شرکت کنندگان را بازداشت کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بعد از ظهر روز یکشنبه ۲۹ دی ماه نیروهای امنیتی در شهرهای شادگان وجراحی به منازل جوانانی که درمراسم تشیع پیکر یک شاعر اهوازی شرکت کرده بودند، حمله کرده وشماری ازآن‌ها را بازداشت کردند.
بنا به این گزارش شماری از جوانان عرب شهرهای شادگان وجراحی به دلیل مشارکت در مراسم تشیع پیکر فاضل سکرانی شاعر مشهور اهوازی وسردادن شعارهایی درقدردانی از این شاعر حامی هویت عربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده وبه مکانی نامعلوم انتقال داده شدند.
 نام ۴ تن از بازداشت شدگان به شرح زیر است:
۱- رئوف عساکره از اهالی شهر فلاحیه
۲- خلیل فرزند إبراهیم کعبی از اهالی فلاحیه
۳- صادق آل ناصر از اهالی جراحی
۴- مجید آل ناصر از اهالی جراحی
گفتنی است در این روز دست‌کم ۴۵ شهروند عرب اهوازی دیگر در هنگام بازگشت از مراسم بازداشت شدند که پیش‌تر خبر آن در این خبرگزاری اعلام شده است.
گفته می‌شود بازداشت شدگان به بازداشت‌گاه «عملیات کارون» منتقل شده‌اند.

Tuesday, 21 January 2014

نگرانی گروه های حقوق بشر از سرنوشت دو عرب خوزستانی محکوم به اعدام





سیزده گروه فعال در زمینه حقوق بشر ایران از گزارش های ضد و نقیض درباره سرنوشت هاشم شعبانی و هادی راشدی دو فعال عرب که به اعدام محکوم شده بودند ابراز نگرانی کرده اند.
این گروه ها که عمدتا در ارتباط با حقوق اقلیت های ایران فعالیت می کنند در بیانیه ای نوشتند که این دو نفر از روز ۱۶ آذر ۱۳۹۲ از زندان کارون به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.
براساس این بیانیه خانواده های این دو نفر گزارش های ضد و نقیضی از مقام های قضایی از جمله دایر بر اجرای حکم اعدام یا انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات برای بازجویی بیشتر دریافت کرده اند.
هاشم شعبانی و هادی راشدی ساکن رامشیر آموزگار هستند که همراه با محمد علی عموری نژاد، جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه در شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شده بودند.
اتهام آنها محاربه با خدا، مفسد فی الارض، تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی است.
به نوشته بیانیه گروه های حقوق بشر هاشم شعبانی و هادی راشدی از بنیانگذاران "الحوار" هستند که یک سازمان غیردولتی فرهنگی است که در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد.
از علل نگرانی این گروه ها اجرای احکام اعدام فعالان در دو مورد جداگانه و بدون اطلاع خانواده ها در دو سال گذشته است.
در این بیانیه آمده است: " عبدالرحمن حیدریان٬ عباس حیدریان، طاها حیدریان، على شریفى از اهالى منطقه ملاشیه اهواز در ٢٩ خرداد ١٣٩١ از زندان کارون منتقل و در مکانی نامعلوم اعدام شدند. با گذشت بیش از ١٨ ماه ازاعدام آنها تا کنون تنها به‌ یکی از خانواده‌ها خبر اعدام داده شده و هنوز محل دفن پیکرها به هیچ‌یک از خانواده‌ها اطلاع داده نشده است."
این بیانیه همچنین اشاره می کند که "چهار فعال عرب اهل شادگان به نام های غازی عباسی، غازى عباسى، عبدالرضا امیر خنافره، عبد الامیر مجدمى، جاسم مقدم پناه نیز در ١٣ آبان ١٣٩٢ از زندان کارون به مکان نامعلومی انتقال داده شدند. باوجود شواهد قوى و حتى اعلام شفاهى مسئولان زندان مبنى بر اجراى حکم اعدام فعالان شهر شادگان(فلاحیه)، جمهورى اسلامى ایران و مقامات قضایى از تائید خبراجراى حکم آنها طفره رفته وبا بیان اظهارات ضد و نقیض از تحویل پیکرهای قربانیان یاد شده به خانواده‌ها خوددارى کرده‌اند."
این چهار نفر از سوی دولت ایران به تشکیل "کتیبه احرار" (گردان احرار) که به گفته نیروهای اطلاعاتی ایران یک گروه مسلح است متهم شده بودند.
متهمان اما پیش از اعدام در نامه ای نوشته بودند که اتهام عضویت در "کتیبه احرار" در هیچ کدام از مراحل بازجویی آنها مطرح نشده بود و فقط در جریان محاکمه که فقط دو ساعت و نیم طول کشید و آنها در آن فرصت دفاع از خود را نداشتند، مطرح شد.
در پایان بیانیه تازه این سیزه گروه حقوق بشر آمده است: "از همه نهادهای بین المللی، مدافعین حقوق بشری و جامعه جهانی می خواهیم که برای وادار کردن جمهوری اسلامی ایران به توقف اعدام های مخفیانه فعالان عرب اهوازی از هیچ اقدامی فروگذاری نکنند."
اتحاد برای ایران، انجمن حمایت از زندانیان سیاسی آذربایجان در ایران، بنیاد عبدالرحمن برومند، سازمان حقوق بشر اهواز و مرکز اسناد حقوق بشر ایران جزو گروه هایی هستند که بیانیه تازه را صادر کرده اند.
قبلا کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار توقف اعدام فعالان عرب ایران شده بود.

یافته‌های جدید از جنایات بشار اسد علیه مردم سوریه







یک تیم حقوقی متشکل از دادستان‌های مطرح بین المللی و کارشناسان دادگاه‌های کیفری مدعی شده‌اند که به مدارک و شواهدی دال بر کشتار و شکنجه‌ی سیستماتیک توسط رژیم بشار اسد در سوریه دست یافته اند.

بنا بر گزارش شبکه خبری "سی ان ان"،  این حقوقدانان می گویند که مدارک خود از جمله هزاران قطعه عکس از اجساد قربانیانی که توسط حکومت اسد به قتل رسیده اند را به دادگاه بین الملی کیفری ارائه خواهند کرد.

تصاویر منتشر شده در این گزارش حاکی از آن است اغلب قربانیانی که توسط حکومت دمشق در بازداشت قرار داشتند به انواع گوناگون شکنجه شده بودند. 

دزموند ده سیلوا یکی از سه نویسنده ی این گزارش و دادستان ارشد سابق دادگاه ویژه ی سیرالئون این تصاویر را یادآور جنایت هولوکاست در جنگ جهانی دوم دانسته است. در این گزارش، نزدیک به ٥٥ هزار تصویر بررسی شده که تنها ٢٧ هزار از این عکس‌ها توسط یکی از مقامات ارشد سوریه که در خلال جنگ داخلی از حکومت جدا شد به خارج از کشور انتقال یافته است.

ده سیلوا در مصاحبه با کیرستین امانپور خبرنگار سی ان ان، اظهار داشت که مدارک به‌دست آمده؛ جای هیچ تردیدی در خصوص ارتکاب جنایت علیه بشریت از سوی رژیم اسد باقی نمی گذارد. طی جنگ داخلی سوریه، رژیم اسد همواره اتهامات مربوط به جنایت علیه بشریت را رد کرده و در مقابل گروه‌های مخالف را که به عنوان تروریست از آن‌ها یاد می کند را مسوول جنایات سوریه معرفی کرده است.

این گزارش تاکید می کند که وجود تصاویر انبوه از مراحل مختلف شکنجه و کشتار مخالفان اثبات می کند که این اقدامات به صورت سیستماتیک و با دستور یک نهاد یا فرد مشخص اجرا شده اند.

اقدامات مذکوربرای اثبات ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط حکومت اسد در حالی پیش می رود که سوریه تا کنون به عضویت دادگاه بین المللی کیفری در نیامده و تنها راه برای به ارجاع یک مقام سوری به دادگاه اقدام از طریق شورای امنیت سازمان ملل است. با این وجود، به دلیل عضویت روسیه در شورای امنیت و برخورداری این کشور از حق وتو به نظر نمی رسد که اقدامات دادستان‌های دادگاه‌های کیفری بین المللی در آینده‌ای نزدیک عملی شود.

بازداشت دست‌کم ۴۵ نفر در اهواز





در پی برگزاری مراسم بزرگداشت یک شاعر اهوازی دست‌کم ۴۵ شهروند عرب اهوازی بازداشت شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۹ دی ماه سال جاری بعد از حضور و تجمع و جوانان عرب اهوازی در مراسم بزرگداشت یک شاعر اهوازی بنام «ملا فاضل سکرانی» نیروهای انتظامی و یگان ویژه أقدام به دستگیری ده‌ها نفر از شهروندان عرب در مسیر اهواز- فلاحیه (شادگان) کردند.

به گفته منابع محلی بعد از اتمام مراسم، سه مینی بوس که در حال بازگشت به شهر اهواز و حامل ده‌ها نفر بودند در جاده اهواز- فلاحیه (شادگان) در ساعت ۶ بعد از ظهر توسط نیروهای امنیتی متوقف و همه مسافران این مینی بوس‌ها دستگیر و به بازداشت‌گاه عملیات کارون اهواز منتقل شدند.

بنا به این گزارش، برخی از این افراد بدلایل فعالیتهای سیاسی و فرهنگی، سابقه دستگیری داشته‌اند و دلیل دستگیری آن‌ها که بصورت دسته جمعی صورت گرفته بود بخاطر سرودن اشعاری در مراسم بزرگداشت بوده است.

همه این جوانان دستگیر شده از منطقه ملاشیه شهر اهواز می‌باشند که تا کنون فقط اسامی ۴۵ نفر از آن‌ها منتشر شده است.

محمدرضا پورشجری به اعتصاب درمان دست زد



محمدرضا پورشجری وبلاگ نویس زندانی در اعتراض به رفتار مسئولین دست به اعتصاب درمان زد.
می‌ترا پورشجری دختر این زندانی سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: «پدر از روز چهارشنبه (۲۵ دی ماه) دست به اعتصاب درمان زده است. روز چهارشنبه خواستند وی را برای ششمین بار به بیمارستان ببرند و او از رفتن امتناع می‌کند و طی گزارشی که برای مسئولین می‌نویسد اعلام می‌کند که شما هر ۵ بار گذشته روز چهارشنبه من را به بیمارستان اعزام کردید. در حالی که در این روز پزشک متخصص در بیمارستان حضور ندارد و پذیرش بیمارستان دستور بستری شدن من در بیمارستان را می‌دهد و هربار هم مسئولین اعزام با بستری شدن من مخالفت می‌کنند. و نتیجه بازگشت پدرم به بیمارستان و نگهداری وی برای دو روز در قرنطینه زندان می‌شود. قرنطینه زندان هم جای بسیار آلوده‌ای است و برای سلامتی پدرم بسیار خطرناک است. کما اینکه هربار در هنگام اعزام به پدرم دست بند و پابند می‌زنند و موجب می‌شوند دست‌ها و پاهای وی زخمی شود و به علت قند بالای خون این زخم‌ها خوب نیز نمی‌شوند.»
وی در ادامه گفت: «هیچ‌گاه در روزی که پزشک متخصص حضور دارد پدرم را به بیمارستان اعزام نکردند و انگار فقط هدفشان از اعزام پدرم اذیت وی می‌باشد.»
محمدرضا پورشجری (سیامک مهر) دوبار دچار حمله قلبی شده است و از بیماری‌هایی همچون دیسک کمر، قند بالای خون و پروستات نیز رنج می‌برد؛ وی مدت‌ها از امکانات درمانی در زندان مزبور محروم بوده و از شرایط جسمی بدی برخوردار است.
محمدرضا پورشجری وبلاگ نویس زندانی ۵۱ ساله، ۲۱ شهریور ماه ۱۳۸۹ در منزل مسکونی خود در شهر کرج بازداشت شد. او پس از بازداشت به سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر منتقل و مدت هفت ماه مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفت که این فشار‌ها موجب آسیب‌های جسمی بر روی وی گردید.
وی هم اکنون در سالن ۷ زندان ندامتگاه مرکزی کرج نگهداری می‌شود.

کشته شدن یک شهروند بلوچ در پی شلیک نیروی انتظامی



در پی آتش گشودن گارد ساحلی نیروی انتظامی به سوی چهار جوان بلوچ، سه تن از ایشان زخمی و یک تن نیز درگذشت.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۸ دی ماه سال جاری گارد ساحلی نیروی انتظامی در منطقه رمیدان (مشهور به هور) در نزدیگی چابهار بسوی چهار شهروند آتش گشود که یک نفر از ایشان به علت شدت جراحات وارده کشته شد.
فرد کشته شده خالد گرگیج فرزند عبدالله نام داشت و به گفته نزدیکانش مامورین نیروی انتظامی به ظن قاچاق گازوئیل بروی وی آتش گشودند.
در روستای رمیدان قبرستانی وجود دارد که فقط کسانی در آن دفن می‌شوند که اطراف مرز در اثر شلیک ماموران انتظامی و مرزبانی کشته شده‌اند.
شایان ذکر است مردم منطقه هور، بریس، و پسابندر بخاطر مجاورت آن‌ها با مرز و نزدیکی به شهر جیونی پاکستان همواره در مسیر‌های مرزی تردد می‌کنند و عمده شغل مردم منطقه کار حمل گازوئیل است که بسیاری از آن‌ها مورد اصابت گلوله قرار گرفته و سالیانه تعدادی از آن‌ها کشته می‌شوند.

Monday, 20 January 2014

بازداشت و بی‌خبری از دو فعال مدنی و فرهنگی در خوزستان




طی روزهای اخیر، دو تن از فعالان مدنی خوزستان، در شهرهای اهواز و ایذه بازداشت شدند.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، عبدالحسین بلدی، فعال فرهنگی و مدنی ساکن اهواز، روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه در آموزشگاه محل تدریس خود توسط ماموران لباس شخصی مسلح به سلاح کمری و بیسیم بازداشت شد.
ماموران امنیتی همچنین یکی از دانش آموزان را که به نحوه ورود و برخورد ماموران در آموزشگاه معترض بود، مورد هتاکی قرار داده، کارت و اوراق هویت وی را ضبط کردند.
این منبع همچنین اضافه می‌کند که ماموران امنیتی پس از بازداشت آقای بلدی، به منزل وی نیز مراجعه کرده، و ضمن برخورد توهین آمیز با خانواده این فعال فرهنگی و آموزگار بازنشسته، برخی کتب و اسناد موجود در محل را ضبط نمودند.
بر اساس این گزارش، روز دوشنبه نهم دی ماه نیز، مهرداد جمشیدپور، توسط ماموران وزارت اطلاعات در ایذۀ خوزستان بازداشت شد.
این آموزگار و فعال فرهنگی، پس از احضار به اداره آموزش و پرورش، توسط گروهی از ماموران لباس شخصی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل گردید.
هنوز از علت بازداشت و وضعیت این دو فعال فرهنگی خبری منتشر نشده و پیگیری خانواده آن‌ها بی‌نتیجه مانده است، و تنها بعد از مراجعات خانواده آقای جمشید‌پور به مراجع قضایی، به آن‌ها گفته شده که وی در تحقیقات قرار دارد.
طی هفته‌های اخیر، بازداشت و احضار و صدور احکام قضایی برای فعالان مدنی، کنشگران سیاسی، روزنامه نگاران و فعالان سایبری شدت یافته و از وضعیت بازداشت شدگان هفته‌های اخیر خبری منتشر نشده است. مقامات قضایی اعلام کرده‌اند که گروهی به دلیل اقدام علیه امنیت ملی نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی مورد بازداشت و تحقیقات قرار گرفته‌اند.

Sunday, 19 January 2014

تهاجم افراد ناشناس به کلیسای خانگی ایرانیان در نیده ترکیه






کلیسای خانگی ایرانیان "ایلام" شهر "نیده" ترکیه دو بار مورد تهاجم افراد ناشناس قرار گرفت. مسیحیان حاضر در مراسم دعا می‌گویند مهاجمان به وسیله انتشار گازی سمی آنان را مورد حمله قرار دادند.
به گزارش ...؛ مسیحیان ایرانی شهر نیده ترکیه سه‌شنبه هر هفته در ساعت 8 شب در مراسم دعای کلیسای ایلام شرکت می‌کنند. شرکت‌کنندگان گفته‌اند در دو هفته اخیر این مراسم مورد حمله افرادی ناشناس قرار گرفته است و مسیحیان کلیسای ایلام به پلیس شهر نیده گزارش داده‌اند.
تعدادی از مسیحیان ایرانی گزارش داده‌اند که حمله افراد ناشناس در ساعت 8 شب به کلیسای ایلام صورت گرفته و چند تن از مسیحیان ایرانی دچار آسیب‌های تنفسی و روحی جدی شده‌اند. هنوز از هویت و هدف عاملان این واقعه دردناک اطلاعی در دست نیست.
یکی از شاهدان عینی درباره این حادثه اظهار داشت: "حادثه اخیر در کلیسای خانگی ایرانیان شهر نیده در روز سه‌شنبه 07/01/2014 اتفاق افتاد. در اواسط مراسم دعا رفته‌رفته تنفس برای همگان سخت شد و چند تن از هموطنانمان دچار حمله تنفسی شدند و به ناچارکلیسا را ترک کردند."
طبق اظهار شاهدان عینی در هنگام ترک محل در راهروی کلیسا، همانند هفته پیشین وسیله‌ای دود‌زا را مشاهده کردند که با انتشار گازی که تنفس را با مشکل مواجه کرده بود باعث وقوع این حادثه شد. پس از حضور پلیس در محل حادثه، چند تن از هموطنان که دچار حمله تنفسی شده بودند با آمبولانس به بیمارستان انتقال یافتند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که به دلیل ترس از تاثیر احتمالی پس از اقامه دعوا و شکایت در مراجع قضایی، در روند پرونده پناهجویی سازمان ملل، مصدومان این حادثه تا به حال اقدام به شکایت نکرده‌اند.

"عفو بین الملل" افزايش شمار اعدام‌ها در دولت روحانى



"عفو بین الملل" در آخرين گزارش خود  ضمن اشاره به اینکه در یک ماه گذشته ۲۱ نفر در ایران اعدام شده اند، از اعدام قریب الوقوع ۱۹ نفر دیگر خبر داد.

حسیبا حج صحرویی، معاونت اجرایی عفو بین الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا، در این رابطه گفت "تعداد اعدام‌های انجام شده در ایران به شدت نگران کننده است."مقایسه ی اعدام‌های صورت گرفته در یک ماه گذشته با دوره ی مشابه در سال گذشته نشان می دهد که تعداد اعدام‌ها افزایش پیدا کرده است.


این در حالی است که حسن روحانی که با رای قاطع مردم به ریاست جمهوری ایران  رسید قول داده بود که در دوره ی حکومت او راه اعتدال و میانه روی در عرصه ی سیاست خارجی و داخلی دنبال شود. اما بر اساس ادعای "مرکز اسناد حقوق بشر ایران" از زمان به قدرت رسیدن او در ماه اوت تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر در ایران اعدام شده اند.

بر اساس گزارش این مرکز بیشتر اعدام‌ها به دلیل پرونده‌های مرتبط با قاچاق مواد مخدر صورت گرفته است.

صحرویی  در ادامه گفت "اتهامات مرتبط با مواد مخدر در دادگاه‌های انقلاب که با معیارهای  بین المللی محاکمه ی عادلانه منطبق نیستند صورت می گیرد. حقیقت این است که در ایران مردم بدون حق برخورداری از محاکمه ی منصفانه به اعدام محکوم می شوند و این قابل پذیرش نیست".

این مقام عفو بین الملل در ادامه تصریح کرد تلاش‌های مقامات ایران برای تغییر وجههی بین المللی ایران در صورت تداوم رشد اعدام‌ها در این کشور بی‌معنی خواهد بود.

تهران بارها مدعی شده که اجرای حکم اعدام برای برقراری نظم و امنیت و رعایت قوانین این کشور ضروری است و تنها بعد از طی فرایند دقیق قضایی اعمال می شود.

اعتراض مردم ترکیه به اعمال محدودیت بر فضای مجازی





پلیس ترکیه برای متفرق کردن صد‌ها نفر در استانبول که در اعتراض به پیش نویس لایحه ی پیشنهادی دولت برای محدودیت اینترنت تظاهرات کردند، از گاز اشک آور استفاده کرد.

 بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، معترضان تلاش کردند تا همانند روال اعتراضات تابستان گذشته در میدان "تقسیم" استانبول تجمع کنند، اما پلیس با استفاده از خودروهای آبپاش و گاز اشک آور مانع ورود آنان به این میدان شد. تظاهرات‌های دیگری در مقیاس کوچک تر نیز در شهرهای ازمیر و آنکارا، پایتخت این کشور، انجام شد.  

قرار است پیش نویس لایحه ی پیشنهادی دولت در روزهای آینده در پارلمان ترکیه به بحث گذاشته شود. در صورتی که این قانون تصویب شود، دولت ترکیه را قادر خواهد ساخت تا بدون نیاز به حکم دادگاه محدودیت مورد نظر خود را بر فضای مجازی اعمال کند. 

علاوه بر آن، این قانون به دولت اجازه می دهد تا بدون نیاز به تایید دادگاه و بدون نظارت نهاد دیگری به اطلاعات و فعالیت های اینترنتی کاربران دسترسی داشته باشد. 

دولت ترکیه هدف از تدوین این لایحه را حراست از حریم شخصی کاربران و محافظت از کودکان در برابر مجرمان اینترنتی عنوان کرده است. 

Saturday, 18 January 2014

سامان نسیم از سوی دیوان عالی کشور به اعدام محکوم شد



سامان نسیم زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه از سوی دیوان عالی کشور با حکم اعدام مواجه شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وکیل این زندانی سیاسی پیشتر در پی تائید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به حکم صادره اعتراض کرده بود اما با این وجود دیوان عالی کشور حکم اعدام این زندانی سیاسی را مورد تائید قرار داد.
وکیل این زندانی معتقد است سامان نسیم که متولد ۲۹ شهریور ۱۳۷۳ است و در زمان ارتکاب جرم ۲۶/۴/۱۳۹۰ به سن قانونی نرسیده و شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد را فاقد صلاحیت برای صدور حکم دانسته بود.
اما با این حال هفته جاری حکم دادگاه تجدید نظر با بررسی مجدد از سوی دیوان عالی کشور مورد تائید بالاترین مرجع قضایی کشور قرار گرفت و به وی در زندان ابلاغ شد.
سامان نسیم هفتم اردی بهشت ماه سال ۹۲ از سوی دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به اتهام عضویت در پژاک به اعدام محکوم شده بود.

بی خبری از وضعیت یک شهروند مریوانی



ماموران امنیتی وابسته به اداره اطلاعات شهر مهاباد چهار روز پیش یک شهروند مریوانی به نام “لقمان داروند” را بازداشت کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت چهار روز از بازداشت این شهروند ساکن روستای دری از توابع مریوان، از اتهام و علت بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.
یکی از نزدیکان وی به گزارشگر هرانا گفت: “پیگیری های خانواده وی برای اطلاع از سرنوشت فرزندشان تاکنون به جایی نرسیده است و ماموران اداره اطلاعات اجازه ملاقات و تماس تلفنی به وی نداده اند.”

آزار و اذیت دو زندانی سیاسی کرد در زندان مرکزی طبس


مسئولین زندان مرکزی طبس از ملاقات هفتگی دو زندانی سیاسی تبعیدی در این زندان ممانعت به عمل می آورند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد امین عبدالهی و فخرالدین فرجی دو زندانی تبعیدی محبوس در زندان مرکزی طبس هستند که از حق ملاقات، خواندن روزنامه و کتاب، تماس تلفنی روزانه محروم هستند.
یکی از نزدیکان این زندانیان به گزارشگر هرانا گفت: ” خانواده این دو زندانی به دلیل دوری مسافت قادر به ملاقات هفتگی با ایشان نیستند اما چند بار هم که قصد ملاقات داشتیم مسئولین زندان می گویند باید اجازه وزارت اطلاعات را داشته باشیم و به این شکل ماههاست که از ملاقات با ایشان محروم مانده ایم.”
زندان طبس یکی از زندانهای وخیم کشور به لحاظ بهداشتی است، زندانیان تبعیدی در این زندان در یک اتاق درب بسته و در زیر زمین نگهداری می شوند که فاقد هواکش و تهویه مناسب است و روزانه تنها یک ساعت اجازه هواخوری دارند.
ریاست این زندان برعهده فردی به نام “حسین حسین پور” است که خواندن نماز و قران را در کلیه بندهای این زندان اجباری اعلام کرده است. هم چنین رئیس حفاظت این زندانی برعهده فردی به نام ” مالک” است که به آزار و اذیت زندانیان سیاسی در این زندان مبادرت می کند.
در این زندان اقدامات تنبهی به صورت جمعی اعمال می شود و در صورت خطای یک زندانی کلیه زندانیان محبوس در آن اتاق به صورت فیزیکی تنبیه می شوند.

یک زندانی بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اعدام محکوم شد




 محمد حسین ریگی، اهل سراوان از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب زاهدان به اتهام محاربه با خدا به اعدام محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد حسین ریگی ۲۳ ساله که از ۷ ماه پیش بازداشت شده و اکنون در بند ۴ زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شود، طی هفته گذشته در شعبه ۱ دادگاه انقلاب زاهدان به ریاست قاضی «ماه گلی» به اعدام محکوم شد.
این زندانی بلوچ هفت ماه پیش در منزل پدری‌اش در شهر سراوان بازداشت شد.
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «وی مدت ۴ ماه در اداره اطلاعات تحت بازجویی  قرار داشت و ماموران وی را وادار به مصاحبه تلویزیونی علیه خود کرده‌اند.»
این منبع اتهاماتی که محمد حسین ریگی به خاطر آن به اعدام محکوم شده را اقدام علیه امنیت کشور و محاربه عنوان کرد ولی از جزئیات اتهامات وی و مستندات دادگاه جهت صدور حکم اعدام اطلاع دقیقی نداشت.

عدم رسیدگی به وضعیت شهرام احمدی و آرش شریفی



 باوجود وخامت وضعیت جسمی شهرام احمدی و آرش (رامین) شریفی، این دو زندانی عقیدتی کماکان از اقدامات درمانی محروم هستند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرش شریفی که پیش‌تر نیز گزارشی از وضعیت بینایی وی در این خبرگزاری منتشر شده بود از شرایط نگران کننده‌ای برخوردار است.
آرش (رامین) شریفی از ناحیه هردو چشم دچار قوز قرنیه شده و پزشکان اعلام کرده‌اند وی چشم چپ خود را تقریبا از دست داده است و چشم راست وی هم در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارد.
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «در حالی که دکتر حسین بوجاری جراح و متخصص چشم و عضو انجمن جراحان رفرکتیو و کاتاراکت اروپا گفته هر دو چشم آرش شریفی احتیاج فوری به پیوند قرنیه دارد اما پزشک بهداری زندان اوین دکتر قاسمی تحت فشار وزارت اطلاعات به آرش شریفی گفته که چشمت مشکلی ندارد و احتیاجی به اعزام نیست.»
شهرام احمدی دیگر زندانی عقیدتی بند ۳۵۰ زندان اوین که پیش‌تر کلیه چپ خود را از دست داده بود، بخاطر عفونت کلیه دیگرش مدتی است با مشکلات جسمی حادی روبرو شده است.
این منبع در مورد شهرام احمدی گفت: «شهرام احمدی مدتی است به خونریزی کلیه مبتلا شده و درچند روز گذشته چندین بار به بهداری زندان برده شد که دکتر خواهان انجام سنوگرافی پرای تشخیص درد برای او شده است، اما تا کنون مسئله سنوگرافی وی صورت عمل بخود نگرفته است.»

مجروحیت شدید دیپلمات ایرانی در نتیجه حمله تروریستی در یمن





امروز، شنبه، شلیک گلوله به سمت یک خودروی متعلق به سفارت جمهوری اسلامی در صنعا، پایتخت یمن، منجر به مجروحیت شدید یک دیپلمات ایرانی‌ در این کشور شد.

 به گزارش خبرگزاری رویترز، این تیراندازی در نزدیکی‌ محل اقامت سفیر جمهوری اسلامی در یمن صورت گرفت، اما شخص سفیر در این خودرو حضور نداشت.

 شبکه تلویزیونی "الجزیره" در ابتدا گزارش داد که این دیپلمات به دنبال این اقدام تروریستی کشته شده، اما رویترز به نقل از منابع امنیتی یمن در گزارش خود اعلام کرده که این فرد "به شدت مجروح شده است."

 بنا بر این گزارش، فرد مسلح از محل حادثه متواری شد و هنوز هیچ گروهی مسوولیت این اقدام را بر عهده نگرفته است. کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و دولت‌های سنی این منطقه ایران را متهم به تحریک و تقویت مخالفان این دولت‌ها بویژه شیعیان می کنند. 

دولت صنعا در گذشته بارها ایران را متهم به مداخله در امور داخلی یمن کرده است.  نوامبر سال گذشته میلادی، دادگاهی در یمن ٩ تن را به اتهام قاچاق اسلحه به ١ تا ٠ا سال زندان محکوم کرد که گفته می شود سلاح‌های مذکور از سوی ایران برای شورشیان مسلح در یمن فرستاده می شد.   

دولت مرکزی یمن از مدت‌ها پیش با شورشیان شیعه "حوتی" در شمال این کشور در حال درگیری است. درگیری‌ها میان شیعیان حوتی و سلفیان در یمن در ماه‌های گذشته بالا گرفته و صدها کشته بر جای گذشته است.