سیزده گروه فعال در زمینه حقوق بشر ایران از گزارش های ضد و نقیض درباره سرنوشت هاشم شعبانی و هادی راشدی دو فعال عرب که به اعدام محکوم شده بودند ابراز نگرانی کرده اند.
این گروه ها که عمدتا در ارتباط با حقوق اقلیت های ایران فعالیت می کنند در بیانیه ای نوشتند که این دو نفر از روز ۱۶ آذر ۱۳۹۲ از زندان کارون به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.
براساس این بیانیه خانواده های این دو نفر گزارش های ضد و نقیضی از مقام های قضایی از جمله دایر بر اجرای حکم اعدام یا انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات برای بازجویی بیشتر دریافت کرده اند.
هاشم شعبانی و هادی راشدی ساکن رامشیر آموزگار هستند که همراه با محمد علی عموری نژاد، جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه در شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شده بودند.
اتهام آنها محاربه با خدا، مفسد فی الارض، تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی است.
به نوشته بیانیه گروه های حقوق بشر هاشم شعبانی و هادی راشدی از بنیانگذاران "الحوار" هستند که یک سازمان غیردولتی فرهنگی است که در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد.
از علل نگرانی این گروه ها اجرای احکام اعدام فعالان در دو مورد جداگانه و بدون اطلاع خانواده ها در دو سال گذشته است.
در این بیانیه آمده است: " عبدالرحمن حیدریان٬ عباس حیدریان، طاها حیدریان، على شریفى از اهالى منطقه ملاشیه اهواز در ٢٩ خرداد ١٣٩١ از زندان کارون منتقل و در مکانی نامعلوم اعدام شدند. با گذشت بیش از ١٨ ماه ازاعدام آنها تا کنون تنها به یکی از خانوادهها خبر اعدام داده شده و هنوز محل دفن پیکرها به هیچیک از خانوادهها اطلاع داده نشده است."
این بیانیه همچنین اشاره می کند که "چهار فعال عرب اهل شادگان به نام های غازی عباسی، غازى عباسى، عبدالرضا امیر خنافره، عبد الامیر مجدمى، جاسم مقدم پناه نیز در ١٣ آبان ١٣٩٢ از زندان کارون به مکان نامعلومی انتقال داده شدند. باوجود شواهد قوى و حتى اعلام شفاهى مسئولان زندان مبنى بر اجراى حکم اعدام فعالان شهر شادگان(فلاحیه)، جمهورى اسلامى ایران و مقامات قضایى از تائید خبراجراى حکم آنها طفره رفته وبا بیان اظهارات ضد و نقیض از تحویل پیکرهای قربانیان یاد شده به خانوادهها خوددارى کردهاند."
این چهار نفر از سوی دولت ایران به تشکیل "کتیبه احرار" (گردان احرار) که به گفته نیروهای اطلاعاتی ایران یک گروه مسلح است متهم شده بودند.
متهمان اما پیش از اعدام در نامه ای نوشته بودند که اتهام عضویت در "کتیبه احرار" در هیچ کدام از مراحل بازجویی آنها مطرح نشده بود و فقط در جریان محاکمه که فقط دو ساعت و نیم طول کشید و آنها در آن فرصت دفاع از خود را نداشتند، مطرح شد.
در پایان بیانیه تازه این سیزه گروه حقوق بشر آمده است: "از همه نهادهای بین المللی، مدافعین حقوق بشری و جامعه جهانی می خواهیم که برای وادار کردن جمهوری اسلامی ایران به توقف اعدام های مخفیانه فعالان عرب اهوازی از هیچ اقدامی فروگذاری نکنند."
اتحاد برای ایران، انجمن حمایت از زندانیان سیاسی آذربایجان در ایران، بنیاد عبدالرحمن برومند، سازمان حقوق بشر اهواز و مرکز اسناد حقوق بشر ایران جزو گروه هایی هستند که بیانیه تازه را صادر کرده اند.
قبلا کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار توقف اعدام فعالان عرب ایران شده بود.