Tuesday, 10 December 2013

استعفای ۱۸ نماینده دو روز پس از تحویل بودجه

 
 
 
چهل وهشت ساعت پس از ارائه بودجه سال ۹۳ به مجلس، ۱۸ نماینده استان خوزستان در اقدامی هماهنگ استعفای خود را به هیات رییسه مجلس تحویل دادند.
دو دلیل عمده برای این استعفای دسته جمعی عنوان شده است؛ نخست، کاهش شديد اعتبارات استان خوزستان در بودجه سال ۹۳ و دوم بی‌تفاوتی دولت نسبت به انتقال آب سرشاخه‌های کارون. 

 ناصر صالحی نسب، نماینده دشت آزادگان، در توضیح دلیل این استعفا اعلام کرده است که عدم توجه کافی به مشکلات استان خوزستان باعث شده این نمایندگان در این اقدام اعتراض خود را نشان دهند.

 نماینده دشت آزادگان در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، تاکید کرده است که این هجده نماینده، "تقاضای استعفای خود را در قالب نامه‌ای به هيات رييسه مجلس ارائه کرده اند و احتمالا در صحن علنی مجلس قرائت می‌شود."

در همین حال، عبدالرضا مصری، سخنگوی هيات رييسه مجلس، به ايسنا گفته که "تاکنون از هيچ نماينده‌ای نامه‌ای به هيات رييسه مجلس نرسيده است."

 شمس‌الله بهمئی، نماینده رامهرمز در مجلس شورای اسلامی، طی نطقی اعلام کرده است که "هنوز اعلام وصولی در خصوص استعفای این ۱۸ نماینده صورت نگرفته است."

شريف حسينی، عضو مجمع نمايندگان استان خوزستان، در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا تصریح کرد "با توجه به اينکه نامه استعفا به هيات رييسه تقديم شده، اصرار دوستان بر اعلام وصول هرچه سريعتر استعفاست، اما آقای باهنر که رياست جلسه را بر عهده دارد قائل به اين هستند که می‌شود موضوع را مديريت کرد."

 با این حال، این نماینده مجلس، تجدیدنظر در اعتبارات استان خوزستان را شرط لازم برای لغو استعفا عنوان کرده است.  

افزایش اعتبارات نیروهای نظامی در بودجه سال ۹۳

 حسن روحانی، رييس جمهوری اسلامی ايران، در تاریخ ۱۷ آذر و پیش از اتمام مهلت تحویل بودجه، آن را به مجلس ارائه کرد.

خبرگزاری مهر روز گذشته در گزارشی نوشت که اعتبارات نيروی انتظامی در لايحه بودجه ۹۳، حدود ۹ هزار ميليارد تومان نسبت به سال گذشته افزايش یافته است.

 همچنین اعتبارات نیروهای ارتش ۵۰ درصد افزایش داشته و این در حالیست که بودجه سازمان بسيج مستضعفين، در مقايسه با ميزان اعتبارات این سازمان در قانون بودجه ۱۳۹۲، بيش از ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.

 محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین، در گفتگو با خبرگزاری مهر، ضمن انتقاد از دولت در خصوص کاهش بودجه بسیج، تصریح کرد که پیش تر برای افزایش بودجه رایزنی هایی با مسوولان دولتی صورت گرفته بود وانتظار نمی رفت که دولت بودجه این سازمان را کاهش دهد.

افزون بر این، نصرالله پژمان‌فر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرده که بودجه زیارت در سال ۹۳، ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.

 بنابر ادعای آقای پژمان فر، طبق قانون پنجم توسعه، سالانه اعتباری ۲۰۰ میلیارد تومانی و در مجموع برای پنج سال، هزار میلیارد تومانی باید تنها به توسعه زیرساخت‌های مجموعه زیارتی مشهد اختصاص داده شود.

 با این حال، بررسی بودجه پیشنهادی سال ۹۳ نشانگر آن است که اعتبارات نیروهای نظامی و شبه نظامی مانند  سپاه، ارتش، بسيج و نيروی انتظامی بعلاوه شورای نگهبان، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه، مجمع تشخيص مصلحت نظام، مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی و معاونت برنامه ريزی و نظارت راهبردی رياست جمهوری در مجموع بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان می شود که ۳۰ درصد افزايش را نشان می‌دهد.