Tuesday, 24 December 2013

جزئیات جدید از ورود امپراتوری مالی آیت الله خامنه ای به مخابرات‬





خبرگزاری "رویترز" امروز در یک گزارش اختصاصی از حضور شرکت های تابعه سپاه پاسداران و ‌ستاد اجرایی فرمان امام در بزرگترین معامله سازمان بورس ایران که مربوط به شرکت مخابرات تلفن ثابت بود، خبر داد.

این اتفاق در پائیز سال ۲۰۰۹ یعنی‌ بیشتر از چهار سال پیش رخ داد و به نوشته "رویترز" در این معامله که ارزش آن هفت میلیارد و هشتصد میلیون دلار بوده، سپاه و ‌ستاد اجرایی فرمان امام که تحت نظر آیت الله خامنه‌ای اداره می‌‌شود نقش عمده ای داشتند.  

 "رویترز" در ادامه این گزارش از غلامرضا حیدری کُرد زنگنه نام می‌‌برد که به دلیل حضورش در سازمان خصوصی سازی از او به عنوان "آقای خصوصی سازی" یاد می‌‌شود.

 در این گزارش اشاره می شود که کرد زنگنه بلافاصله پس از استعفای غیر منتظره از سازمان خصوصی سازی به عنوان مدیرعامل یک شرکت بزرگ منصوب می‌‌شود که در واقع همین شرکت برنده مناقصه یادشده در بورس شده است.

او همچنین سپس به مدیریت یک شرکت دارویی منصوب می‌‌شود که هر دوی این شرکت ها تحت کنترل ‌ستاد اجرایی فرمان امام هستند. 

در گزارش های پیشین "رویترز" به فعالیت‌های بنیاد خیریه‌ای از زیر مجموعه‌های ستاد اجرایی با نام "بنیاد برکت" پرداخته شده بود که از جمله سرمایه‌گذاران بزرگ در صنایع داروسازی است. این بنیاد خیریه، به تازگی اعلام کرده است که به زودی در صنایع بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و ژن درمانی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

یکی از زیرمجموعه‌های بنیاد برکت، "شرکت دارویی برکت" است. درآمد این شرکت و ۲۰ شرکت تابعه آن تنها در سال ۲۰۱۱ میلادی بیش از ۱۱ میلیارد دلار اعلام شده است. 

در گزارش رویترز از شرکتی دیگر با نام "شرکت داروسازی فارمد"، از زیرمجموعه‌های شرکت داروسازی برکت نام برده شده است. این شرکت محصول مشترک سرمایه‌گذاریِ شرکت داروسازی سوییسی به نام "استراژن" و "شرکت داروسازی برکت" است.

شرکت استراژن مجوز ساخت "داروهای ضد بارداری" را از سوی طرف ایرانی در اختیار دارد. "رویترز" این پرسش را مطرح کرده بود که چطور آیت‌الله خامنه‌ای در اظهاراتش فرمان افزایش جمعیت را صادر می‌کند، در حالی که قدرتمند‌ترین نهاد اقتصادی تحت نظارت او می‌تواند برای اهداف اقتصادی اش از اجرای آن سرباز زند؟

"رویترز" اشاره می‌‌کند که پیش از این نیز از سرمایه تحت کنترل آیت الله خامنه‌ای و در واقع همین ‌ستاد گزارشی تهیه شده بود که بعد از انتشار از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران متهم به دروغ پردازی شد. 

  در این گزارش اشاره می‌‌شود که یک روز پیش از این معامله بزرگ که از آن به عنوان بزرگترین معامله اقتصادی تاریخ ایران یاد می‌‌شود نامه‌ای به شرکت پیشگامان کویر یزد ارسال می‌‌شود که پیش از این آمادگی خود را برای خرید سهام شرکت مخابرات ایران اعلام کرده بود و در آن این شرکت را واجد حضور در این مناقصه نمی‌‌داند