Monday, 18 November 2013

احمدی مقدم: ناجا در وقایع کهریزک دخالت نداشت

احمدی مقدم: ناجا در وقایع کهریزک دخالت نداشت
 
 
 
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، یکی از افراد پرسابقه در این سمت است که در دوران صدارتش بر این منسب اتفاقات متفاوتی افتاده؛ از وقایع پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری تا اجرای طرح امنیت اخلاقی.
 خبرگزاری ایسنا با احمدی مقدم گفتگوی تفصیلی کرده است که در آن به مسائل مختلف اشاره کرده است؛ از جمله  به مساله طرح امنیت اخلاقی که اتفاقا مساله پوشش زنان و مردان را هم در بر می گیرد.

 وی تاکید کرده که این طرح در زمان محمد خاتمی تصویب و تنها اجرای آن به زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد موکول شده بود.

احمدی مقدم تاکید کرده است که نیروی انتظامی تنها اجرا کننده مصوبه‌ای بوده که امضای محمد خاتمی پای آن است و توسط احمدی نژاد ابلاغ شده است. وی همینطور در خصوص جمع آوری ماهواره‌ها هم توضیح داد که این شبکه‌ها "کنترل را برای جهان سخت کرده و قوی‌ترین کشورها هم مشکلات زیادی داشتند."

وی مدعی شد که در زمینه ماهواره‌ها مردم "آن روی سکه را نمی دیدند" و به همین خاطر بوده که نیروی انتظامی در این زمینه بسیار فعال عمل کرده است. احمدی مقدم همچنین بعد از گذشت چند سال در خصوص بازداشتگاه کهریزک هم توضیحاتی داده و اعلام کرده است که او و سردار رادان در این مساله دخالتی نداشته اند.

وی توضیح داده "من تاکنون در هیچ محفلی عنوان نکرده‌ام که صبح روز جمعه جلسه‌ای پیرامون اتفاقات آن زمان برگزار شد و آقای مرتضوی اصرار داشت که افراد دستگیر شده به کهریزک منتقل شوند.

من مخالفتم را به صراحت اعلام کردم و گفتم آنجا نه تنها جا نداریم، بلکه آن مکان جای خطرناکی است. اما مرتضوی اصرار داشت که این افراد دستگیر شده چاقو، قمه و زنجیر داشته‌اند و از همین حیث اراذل و اوباش محسوب می‌شوند که من در آن جلسه عنوان کردم که ضبط کنید و بنویسید که من مخالف هستم و مخالفت ناجا نیز ثبت شد.

 اما من در آن جلسه به یک نفر عنوان کردم که به بچه‌های کهریزک بسپارید اولا حواسشان باشد که این افراد در بند جداگانه و میان اراذل و اوباش فرستاده نشوند و در ثانی بدرفتاری با آنها نکنید، اما همین دهان به دهان گشتن و این به آن بگو، باعث شد که این تاکیدات من به مرحله اجرا نرسد و آمده بودند در هر بند که ظرفیت ۵۰ تن را داشت، ۱۷۰ تن را جا دادند و قبول کنید در گرمای تابستان کهریزک آن هم در یک مکانی که استاندارد نیست، اگر کاری هم صورت نگیرد، این تراکم آدم در این محل کم امکانات دارای مسئله است."

 با این همه احمدی مقدم گفته است که نمی شود به طور کامل از بروز اتفاقات مشابهی جلوگیری کرد. وی در خصوص حادثه روز عاشورا سال ۱۳۸۸ درباره عبور یکی از خودروهای نیروی انتظامی از روی یک شهروند، توضیح داده که نیروی انتظامی هنوز نتوانسته خانواده فردی را پیدا کند که این اتفاق برایش افتاده است.

 احمدی مقدم در خصوص "لباس شخصی"ها هم گفته که آنها افرادی هستند که احساس تکلیف می کنند و منتظر نمی شوند حکومت اقدام بکند. او مدعی شده که این افراد در تمام کشورها حضور دارند.

 با این همه، بسیاری می گویند که این افراد که تحت عنوان لبس شخصی شناخته می شوند از بیت رهبر جمهوری اسلامی ایران دستور می گیرند.

 فرمانده ناجا در بخشی دیگر از صحبت هایش در خصوص مرگ ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویس، هم گفت که نیروی انتظامی نمی تواند مسوولیت تمام رفتارهای کارکنانش را به عهده بگیرد و تاکید کرد که در نیروی انتظامی هیچ وقت میزان خطا به صفر نمی رسد.

 این اظهارات در حالی توسط اسماعیل احمدی مقدم مطرح شده است که به گفته وی بعد از حادثه کهریزک در سال ۱۳۸۸ "آیین نامه رعایت حقوق شهروندی" به این نهاد ابلاغ شده است.